Τα pancakes με μπανάνα και σοκολάτα είναι ο απόλυτος συνδυασμός γεύσης και ευκολίας. Με φυσική γλύκα από την μπανάνα και απολαυστικές νότες σοκολάτας, αποτελούν ιδανική επιλογή για πρωινό, brunch ή ακόμη και ένα γρήγορο γλυκό. Δεν χρειάζεσαι μίξερ, ούτε περίπλοκα υλικά – μόνο λίγα λεπτά και πολλή όρεξη!
Pancakes με μπανάνα και σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 10 λεπτά
-
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
-
Σύνολο: 25 λεπτά
Υλικά (για 6-8 pancakes):
-
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
-
1 αυγό
-
150 ml γάλα (ή φυτικό γάλα)
-
120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
-
1 πρέζα αλάτι
-
50 γρ σταγόνες σοκολάτας (ή κομματάκια κουβερτούρας)
-
Λίγο λάδι ή βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση:
-
Σε ένα μπολ, λιώσε την μπανάνα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πολτός.
-
Πρόσθεσε το αυγό και το γάλα και ανακάτεψε καλά.
-
Ρίξε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (μην το παραανακατέψεις).
-
Πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε απαλά.
-
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και άλειψέ το με λίγο λάδι ή βούτυρο.
-
Ρίξε περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα για κάθε pancake. Ψήσε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
-
Γύρισε προσεκτικά και ψήσε για άλλο 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
-
Επανάλαβε με το υπόλοιπο μείγμα.
Tips:
-
Αν η μπανάνα είναι πολύ ώριμη, το αποτέλεσμα θα είναι πιο γλυκό χωρίς επιπλέον ζάχαρη.
-
Μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς ή λίγο φυστικοβούτυρο για έξτρα γεύση και πρωτεΐνη.
-
Σέρβιρε με μέλι, maple syrup ή έξτρα λιωμένη σοκολάτα για εντυπωσιακή παρουσίαση.

