5 Δεκεμβρίου 2025

Cake pops με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος


Τα cake pops συνδυάζουν με απόλυτη επιτυχία το αφράτο κέικ και τη βελούδινη επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος. Γίνονται ανάρπαστα σε παιδικά πάρτι, βαπτίσεις ή ακόμα και για ένα απογευματινό γλυκό χωρίς τύψεις.

Cake pops με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά

  • Χρόνος ψύξης: 1 ώρα

  • Σύνολο: περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά

 Υλικά (για 20-25 cake pops)

  • 1 κέικ βανίλιας ή σοκολάτας (σπιτικό ή έτοιμο)

  • 4-5 κ.σ. τυρί κρέμα ή βούτυρο (softened)

  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος (σε κουβερτούρα ή σταγόνες)

  • Ξυλάκια για cake pops ή καλαμάκια

  • Τρούφα, καρύδα ή διακοσμητικά (προαιρετικά)

 Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε το κέικ σε ένα μπολ μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.

  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, υγρό μείγμα που πλάθεται.

  3. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

  4. Βάζουμε τα ξυλάκια στο κέντρο κάθε μπάλας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (ή στην κατάψυξη για 20′).

  5. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

  6. Βουτάμε τα cake pops μέσα στη σοκολάτα, τινάζοντας απαλά το περίσσευμα.

  7. Προσθέτουμε τρούφα ή διακοσμητικά προαιρετικά πριν στεγνώσει η σοκολάτα.

  8. Τοποθετούμε όρθια σε βάση ή σε ποτήρι για να στεγνώσουν εντελώς.

 Tips

  • Αν το μείγμα σας βγαίνει πολύ υγρό, προσθέστε λίγα ακόμα ψίχουλα κέικ.

  • Για πιο σταθερό αποτέλεσμα, βουτήξτε πρώτα το ξυλάκι σε λιωμένη σοκολάτα πριν το βάλετε στο cake pop.

  • Μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ