Τα cake pops συνδυάζουν με απόλυτη επιτυχία το αφράτο κέικ και τη βελούδινη επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος. Γίνονται ανάρπαστα σε παιδικά πάρτι, βαπτίσεις ή ακόμα και για ένα απογευματινό γλυκό χωρίς τύψεις.
Cake pops με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 30 λεπτά
-
Χρόνος ψύξης: 1 ώρα
-
Σύνολο: περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά (για 20-25 cake pops)
-
1 κέικ βανίλιας ή σοκολάτας (σπιτικό ή έτοιμο)
-
4-5 κ.σ. τυρί κρέμα ή βούτυρο (softened)
-
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος (σε κουβερτούρα ή σταγόνες)
-
Ξυλάκια για cake pops ή καλαμάκια
-
Τρούφα, καρύδα ή διακοσμητικά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Θρυμματίζουμε το κέικ σε ένα μπολ μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
-
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, υγρό μείγμα που πλάθεται.
-
Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
-
Βάζουμε τα ξυλάκια στο κέντρο κάθε μπάλας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (ή στην κατάψυξη για 20′).
-
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
-
Βουτάμε τα cake pops μέσα στη σοκολάτα, τινάζοντας απαλά το περίσσευμα.
-
Προσθέτουμε τρούφα ή διακοσμητικά προαιρετικά πριν στεγνώσει η σοκολάτα.
-
Τοποθετούμε όρθια σε βάση ή σε ποτήρι για να στεγνώσουν εντελώς.
Tips
-
Αν το μείγμα σας βγαίνει πολύ υγρό, προσθέστε λίγα ακόμα ψίχουλα κέικ.
-
Για πιο σταθερό αποτέλεσμα, βουτήξτε πρώτα το ξυλάκι σε λιωμένη σοκολάτα πριν το βάλετε στο cake pop.
-
Μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

