Dubai Chocolate Cheesecake: Αυτή η τούρτα cheesecake είναι ένας συνδυασμός απόλαυσης σοκολάτας, βελούδινης υφής και αρωμάτων της Μέσης Ανατολής, όπως χαλέπι (φιστίκι Αιγίνης), χουρμάδες και ένα άγγιγμα ροδόνερου. Η βάση είναι τραγανή, η γέμιση πλούσια και η επικάλυψη… απλά αμαρτωλή.
Dubai Chocolate Cheesecake- Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 30 λεπτά
-
Ψήσιμο: 55 λεπτά
-
Χρόνος ψύξης: 6 ώρες (ή ιδανικά όλο το βράδυ)
Υλικά
Για τη βάση:
-
250 γρ. μπισκότα digestive ή σοκολατένια
-
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
-
1 κ.σ. κακάο
Για τη γέμιση:
-
600 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
-
200 γρ. ζάχαρη
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
-
3 αυγά
-
150 ml κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. χαρουπόμελο ή μέλι
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κ.γ. ροδόνερο (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη:
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
-
2-3 ψιλοκομμένοι χουρμάδες
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (αντιστάσεις ή αέρας).
-
Ετοιμάζουμε τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο και το κακάο. Τα πιέζουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση (διάμετρος 22-24 εκ.). Ψήνουμε για 10 λεπτά.
-
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
-
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
-
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα.
-
Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα, το χαρουπόμελο, τη βανίλια και το ροδόνερο.
-
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
-
-
Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
-
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
-
Επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να γίνει γκανάζ. Την απλώνουμε στην επιφάνεια του cheesecake.
-
Γαρνίρουμε με φιστίκια και χουρμάδες.
Tips
-
Το ροδόνερο δίνει αυθεντική αραβική αίσθηση αλλά χρησιμοποίησέ το με φειδώ.
-
Αντί για χουρμάδες, μπορείς να προσθέσεις καραμελωμένα φουντούκια.
-
Καλό είναι να σερβίρεις το cheesecake αφού κάτσει τουλάχιστον 12 ώρες. Η γεύση του γίνεται πιο πλούσια.

