5 Δεκεμβρίου 2025

Dubai Chocolate Cheesecake – Η εύκολη και πετυχημένη συνταγή


Dubai Chocolate Cheesecake: Αυτή η τούρτα cheesecake είναι ένας συνδυασμός απόλαυσης σοκολάτας, βελούδινης υφής και αρωμάτων της Μέσης Ανατολής, όπως χαλέπι (φιστίκι Αιγίνης), χουρμάδες και ένα άγγιγμα ροδόνερου. Η βάση είναι τραγανή, η γέμιση πλούσια και η επικάλυψη… απλά αμαρτωλή.

 Dubai Chocolate Cheesecake- Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά

  • Ψήσιμο: 55 λεπτά

  • Χρόνος ψύξης: 6 ώρες (ή ιδανικά όλο το βράδυ)

 Υλικά

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή σοκολατένια

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

  • 1 κ.σ. κακάο

Για τη γέμιση:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

  • 3 αυγά

  • 150 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 κ.σ. χαρουπόμελο ή μέλι

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 κ.γ. ροδόνερο (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

  • 2-3 ψιλοκομμένοι χουρμάδες

 Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (αντιστάσεις ή αέρας).

  2. Ετοιμάζουμε τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο και το κακάο. Τα πιέζουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση (διάμετρος 22-24 εκ.). Ψήνουμε για 10 λεπτά.

  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

    • Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

    • Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα.

    • Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα, το χαρουπόμελο, τη βανίλια και το ροδόνερο.

    • Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.

  4. Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.

  5. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

  6. Επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να γίνει γκανάζ. Την απλώνουμε στην επιφάνεια του cheesecake.

  7. Γαρνίρουμε με φιστίκια και χουρμάδες.

 Tips

  • Το ροδόνερο δίνει αυθεντική αραβική αίσθηση αλλά χρησιμοποίησέ το με φειδώ.

  • Αντί για χουρμάδες, μπορείς να προσθέσεις καραμελωμένα φουντούκια.

  • Καλό είναι να σερβίρεις το cheesecake αφού κάτσει τουλάχιστον 12 ώρες. Η γεύση του γίνεται πιο πλούσια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ