Αυτά τα tacos είναι ο τέλειος συνδυασμός γεύσης, φρεσκάδας και υγιεινών υλικών. Ιδανικά για μεσημεριανό ή βραδινό, συνδυάζουν τρυφερό κοτόπουλο με κρεμώδες αβοκάντο και ζουμερά ντοματίνια, μέσα σε μια τραγανή τορτίγια. Ένα πιάτο που θα λατρέψεις με την πρώτη μπουκιά!
Tacos με κοτόπουλο, αβοκάντο και ντοματίνια- Χρόνος προετοιμασίας
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
-
Προετοιμασία: 15 λεπτά
-
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Υλικά (για 4 tacos)
-
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
-
4 τορτίγιες (καλαμποκιού ή αλευριού)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. πάπρικα
-
1/2 κ.γ. κύμινο
-
Χυμός από 1 λάιμ
-
1/2 κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-
Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός (προαιρετικά)
-
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζεις το κοτόπουλο
Κόψε τα φιλέτα σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ ανακάτεψέ τα με ελαιόλαδο, πάπρικα, κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε τα σε τηγάνι για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να είναι καλά ψημένα. -
Φτιάχνεις το μείγμα με το αβοκάντο
Σε ένα μπολ, λιώσε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. -
Στήνεις τα tacos
Ζέστανε ελαφρά τις τορτίγιες. Άπλωσε το μείγμα αβοκάντο, πρόσθεσε το κοτόπουλο, τα ντοματίνια και πασπάλισε με φρέσκο κόλιανδρο.
Tip
Για πιο πικάντικη εκδοχή, πρόσθεσε λίγες φέτες jalapeños ή λίγη καυτερή σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο. Εναλλακτικά, μπορείς να μαρινάρεις το κοτόπουλο από νωρίς για ακόμα πιο πλούσια γεύση!

