5 Δεκεμβρίου 2025

Τάρτα ροδάκινο με κανέλα


Την τάρτα ροδάκινο με κανέλα θα την λατρέψετε. Έχει τραγανή βάση, ζουμερή γέμιση και ένα άρωμα θα κάνει όλη την κουζίνα να μοσχομυρίζει. Είναι ιδανική για επιδόρπιο ή συνοδευτικό με παγωτό βανίλια!

Τάρτα ροδάκινο με κανέλα- Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Σύνολο: 1 ώρα

 Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο (κρύο, κομμένο σε κύβους)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

  • 4-5 ροδάκινα (ώριμα, κομμένα σε φέτες)
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Φτιάξε τη ζύμη
Σε ένα μπολ τρίψε με τα δάχτυλα το βούτυρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Πρόσθεσε το αυγό και σταδιακά το νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τύλιξέ τη σε μεμβράνη και άφησέ τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ετοίμασε τη γέμιση
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τις φέτες ροδάκινου με τη ζάχαρη, την κανέλα, το κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια.

Στήσιμο & ψήσιμο
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο και τοποθέτησέ την σε φόρμα τάρτας. Ρίξε τη γέμιση πάνω από τη βάση. Αν θέλεις, στόλισε με λωρίδες ζύμης στην επιφάνεια.

Ψήσε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη και να καραμελώσουν τα ροδάκινα.

Tips

  • Αν τα ροδάκινα είναι πολύ ζουμερά, στράγγισέ τα ελαφρώς πριν τα βάλεις στην τάρτα.
  • Σέρβιρε με μια μπάλα παγωτό ή λίγη σαντιγί για έξτρα απόλαυση.
  • Μπορείς να προσθέσεις και λίγες σταγόνες από λικέρ ροδάκινου ή αμαρέτο για βάθος γεύσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ