5 Δεκεμβρίου 2025

Παγωμένη σοκολάτα για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού


Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα δροσιστικό ρόφημα που συνδυάζει τη γεύση και την απόλαυση. Η παγωμένη σοκολάτα είναι ένα κλασικό αγαπημένο ρόφημα, ιδανικό για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα αλλά θέλουν κάτι κρύο, πλούσιο και αναζωογονητικό.

Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα και σε ελάχιστο χρόνο, μπορείς να δημιουργήσεις έναν σοκολατένιο πειρασμό που θα σε τονώσει και θα σε ξεδιψάσει.

Παγωμένη σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας

5 λεπτά

Υλικά (για 2 ποτήρια):

  • 2 φλ. γάλα πλήρες (ή φυτικό π.χ. αμυγδάλου/βρώμης)

  • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο

  • 2 κ.σ. ζάχαρη (ή μέλι/σιρόπι αγαύης)

  • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (προαιρετικά για πιο έντονη σοκολατένια γεύση)

  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • Πάγος (όσο θέλεις)

  • Σαντιγί (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και (αν θέλεις) τη λιωμένη κουβερτούρα.

  2. Χτύπα για 30–40 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.

  3. Πρόσθεσε πάγο και ξαναχτύπα για λίγα δευτερόλεπτα για να κρυώσει καλά το ρόφημα.

  4. Σέρβιρε σε ψηλό ποτήρι με πάγο και (προαιρετικά) λίγη σαντιγί από πάνω.

  5. Απόλαυσε αμέσως!

 Tips:

  • Για vegan εκδοχή: Χρησιμοποίησε φυτικό γάλα και vegan κουβερτούρα.

  • Για πιο παχύρευστη υφή: Πρόσθεσε 1 μπανάνα ή 1 κ.γ. φυστικοβούτυρο.

  • Για πιο «dessert» αποτέλεσμα: Ράντισε το ποτήρι με λιωμένη σοκολάτα πριν σερβίρεις.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ