Αν λατρεύεις τη βελούδινη υφή του φιστικοβούτυρου και δεν μπορείς να αντισταθείς στη σοκολάτα, αυτό το παγωτό είναι η απόλυτη απόλαυση! Συνδυάζει την πλούσια γεύση του φυστικοβούτυρου με τραγανά κομμάτια σοκολάτας, δημιουργώντας ένα επιδόρπιο που θα θες να έχεις πάντα στην κατάψυξη. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή!
Παγωτό φιστικοβούτυρο με κομμάτια σοκολάτας- Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 15 λεπτά
-
Πάγωμα: 6 ώρες (ή ιδανικά όλη τη νύχτα)
Υλικά
-
400 ml γλυκιά κρέμα γάλακτος (φυτική ή ζωική, 35% λιπαρά)
-
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
-
150 γρ. φιστικοβούτυρο (τραγανό ή απαλό)
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
100 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας
-
Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά, αναδεικνύει τη γεύση)
Εκτέλεση
-
Χτύπησε την κρέμα: Σε ένα μπολ, χτύπα την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή).
-
Ανακάτεψε το φιστικοβούτυρο: Σε ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το ζαχαρούχο γάλα, το φιστικοβούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι.
-
Ενοποίησε: Πρόσθεσε το μείγμα φιστικοβούτυρου στη σαντιγί και ανάμειξε απαλά με μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Πρόσθεσε τη σοκολάτα: Ρίξε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακάτεψε απαλά.
-
Πάγωσε: Μετάφερε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Κάλυψέ το και άφησέ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά.
Tips
-
Μπορείς να προσθέσεις swirl από λιωμένη σοκολάτα ή επιπλέον φιστικοβούτυρο για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.
-
Αν προτιμάς παγωτό soft serve, βγάλ’ το 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
-
Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη μαύρη σοκολάτα με σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα για διαφορετικό twist.

