5 Δεκεμβρίου 2025

Cheesecake καρπούζι – Δροσερό, καλοκαιρινό και ελαφρύ


Αν ψάχνετε για ένα επιδόρπιο που συνδυάζει την ελαφριά υφή του cheesecake με τη φρεσκάδα του καρπουζιού, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Το cheesecake καρπούζι είναι ένα γλυκό που εντυπωσιάζει τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση, χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο. Ιδανικό για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις, τραπέζια ή απλώς ως γλυκιά απόλαυση μετά το φαγητό.

 Χρόνος Προετοιμασίας:

  • Προετοιμασία: 25 λεπτά

  • Χρόνος ψύξης: 4 ώρες

  • Συνολικός χρόνος: 4 ώρες και 25 λεπτά

Υλικά (για ταψί 20-22 εκ.):

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα

  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35%)

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 1 βανιλίνη ή λίγη φυσική βανίλια

  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (ή 2 κ.γ. σκόνη)

  • 2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού

Για την επικάλυψη καρπουζιού:

  • 300 γρ. καρπούζι (χωρίς κουκούτσια), πολτοποιημένο

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • 5 γρ. ζελατίνη (1 φύλλο ή 1 κ.γ. σκόνη)

Εκτέλεση:

  1. Βάση:
    Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώστε το μείγμα στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο δαχτυλίδι και πιέστε καλά. Βάλτε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

  2. Κρέμα:
    Μουλιάστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά.
    Στο μεταξύ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με την άχνη, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.
    Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
    Ζεστάνετε ελαφρώς 2-3 κ.σ. νερό και διαλύστε τη ζελατίνη. Ρίξτε τη στο μείγμα του τυριού, ανακατέψτε καλά και προσθέστε τη σαντιγί.
    Ρίξτε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάλτε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

  3. Επικάλυψη:
    Πολτοποιήστε το καρπούζι και περάστε το από σήτα για να φύγουν τα υγρά.
    Ζεστάνετε 2 κ.σ. από τον πολτό με τη ζελατίνη και λίγη ζάχαρη, ανακατέψτε και ενώστε με τον υπόλοιπο πολτό.
    Απλώστε απαλά πάνω από την παγωμένη κρέμα και αφήστε στο ψυγείο για ακόμη 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Tips:

  • Αν θέλετε πιο «ζωντανό» χρώμα στο καρπούζι, προσθέστε 1-2 σταγόνες φυσικό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

  • Μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια σοκολάτας στην επικάλυψη για να θυμίζει καρπούζι με κουκούτσια.

  • Αντί για φόρμα, μπορείτε να σερβίρετε το cheesecake σε ποτήρια για ατομικές μερίδες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ