5 Δεκεμβρίου 2025

Πώς θα κάνετε τα τέλεια αυγά Scrambled


Τα scrambled eggs είναι ένα από τα πιο απλά αλλά και πιο παρεξηγημένα πιάτα πρωινού. Το μυστικό; Υπομονή, σωστή θερμοκρασία και τα σωστά λιπαρά! Ακολούθησε αυτή τη συνταγή και απόλαυσε τα πιο αφράτα και απαλά αυγά σκραμπλ.

Αυγά Scrambled – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 5 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά

  • Συνολικά: 10 λεπτά

 Υλικά (για 2 άτομα)

  • 4 αυγά

  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (ή ελαιόλαδο)

  • 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Φρέσκα μυρωδικά ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 Εκτέλεση

  1. Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα ή την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μην τα χτυπήσεις υπερβολικά.

  2. Ζέστανε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

  3. Ρίξε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και άρχισε να ανακατεύεις απαλά με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα, φέρνοντας τις άκρες προς το κέντρο.

  4. Συνέχισε το ανακάτεμα αργά, με υπομονή. Μόλις τα αυγά αρχίσουν να σφίγγουν, βγάλ’ τα από τη φωτιά λίγο πριν «δέσουν» τελείως.

  5. Αλατοπιπέρωσε στο τέλος και σέρβιρε αμέσως.

 Tips επιτυχίας

  • Χαμηλή φωτιά πάντα! Είναι το Α και το Ω για βελούδινη υφή.

  • Μην τα παραψήσεις. Τα scrambled eggs πρέπει να είναι λίγο “ζωντανά”, όχι στεγνά.

  • Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, βάλε λίγο βούτυρο και στο τέλος (off heat).

  • Συνοδέψτε τα με φρυγανισμένο ψωμί, αβοκάντο ή σολομό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ