Τα scrambled eggs είναι ένα από τα πιο απλά αλλά και πιο παρεξηγημένα πιάτα πρωινού. Το μυστικό; Υπομονή, σωστή θερμοκρασία και τα σωστά λιπαρά! Ακολούθησε αυτή τη συνταγή και απόλαυσε τα πιο αφράτα και απαλά αυγά σκραμπλ.
Αυγά Scrambled – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 5 λεπτά
-
Μαγείρεμα: 5 λεπτά
-
Συνολικά: 10 λεπτά
Υλικά (για 2 άτομα)
-
4 αυγά
-
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
-
2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Φρέσκα μυρωδικά ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα ή την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μην τα χτυπήσεις υπερβολικά.
-
Ζέστανε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
-
Ρίξε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και άρχισε να ανακατεύεις απαλά με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα, φέρνοντας τις άκρες προς το κέντρο.
-
Συνέχισε το ανακάτεμα αργά, με υπομονή. Μόλις τα αυγά αρχίσουν να σφίγγουν, βγάλ’ τα από τη φωτιά λίγο πριν «δέσουν» τελείως.
-
Αλατοπιπέρωσε στο τέλος και σέρβιρε αμέσως.
Tips επιτυχίας
-
Χαμηλή φωτιά πάντα! Είναι το Α και το Ω για βελούδινη υφή.
-
Μην τα παραψήσεις. Τα scrambled eggs πρέπει να είναι λίγο “ζωντανά”, όχι στεγνά.
-
Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, βάλε λίγο βούτυρο και στο τέλος (off heat).
-
Συνοδέψτε τα με φρυγανισμένο ψωμί, αβοκάντο ή σολομό.

