Η μους βερίκοκο με γιαούρτι είναι ένα ελαφρύ, δροσερό επιδόρπιο με φρουτένια γεύση και απαλή, κρεμώδη υφή. Ιδανικό για καλοκαιρινές μέρες ή ως ανάλαφρο κλείσιμο ενός γεύματος.
Μους βερίκοκο με γιαούρτι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά (συν τουλάχιστον 1 ώρα ψυγείο)
Υλικά:
-
500 γρ. βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
-
100 γρ. ζάχαρη
-
2 κ. γ. χυμός λεμονιού
-
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
150 ml κρύα κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση:
-
Βάζουμε τα βερίκοκα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια σε μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
-
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
-
Μεταφέρουμε τον πουρέ βερίκοκου σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
-
Διπλώνουμε απαλά την κρέμα στο μείγμα μέχρι να έχουμε αφράτη υφή.
-
Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
Tips:
-
Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγες σταγόνες λικέρ βερίκοκο ή αμαρέτο στον πουρέ.
-
Μπορείτε να διακοσμήσετε με φρέσκα βερίκοκα, φύλλα μέντας ή λίγη τριμμένη λευκή σοκολάτα.
-
Αν θέλετε πιο γλυκό αποτέλεσμα, αυξήστε τη ζάχαρη στα 120–130 γρ.

