5 Δεκεμβρίου 2025

Λαζάνια με κατσικίσιο τυρί, μυρώνια και άνηθο


Τα λαζάνια συνήθως τα φανταζόμαστε με πλούσιες σάλτσες και κιμά. Όμως, αυτή η εκδοχή με κατσικίσιο τυρί, μυρώνια και άνηθο είναι πιο ελαφριά, δροσερή και αρωματική. Ο συνδυασμός των φρέσκων χόρτων με το ιδιαίτερο άρωμα του κατσικίσιου τυριού δημιουργεί ένα γευστικό αποτέλεσμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ιδανικό για ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά τραπέζια.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 6

Λαζάνια με κατσικίσιο τυρί, μυρώνια και άνηθο – Υλικά

  • 12 φύλλα λαζάνια (φρέσκα ή αποξηραμένα)

  • 400 γρ. κατσικίσιο τυρί (μαλακό, τύπου λογάδος)

  • 250 γρ. φρέσκα μυρώνια (ψιλοκομμένα)

  • 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

  • 500 ml γάλα

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 50 γρ. αλεύρι

  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη

  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μυρώνια και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με το κατσικίσιο τυρί.

  2. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

  3. Στήνουμε τα λαζάνια: Σε ταψί βάζουμε λίγη μπεσαμέλ στη βάση. Στρώνουμε φύλλα λαζάνια, λίγη γέμιση με χόρτα και τυρί, λίγη μπεσαμέλ και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  4. Τελειώνουμε: Καλύπτουμε την επιφάνεια με μπεσαμέλ και τριμμένο κεφαλοτύρι.

  5. Ψήνουμε: Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35–40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tips

  •  Αν δεν βρεις μυρώνια, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με σπανάκι ή καυκαλήθρες.
  • Το κατσικίσιο τυρί μπορείς να το αναμείξεις με ανθότυρο για πιο απαλή γεύση.
  • Άφησε τα λαζάνια να σταθούν 10 λεπτά πριν τα κόψεις για να σερβιριστούν καλύτερα.
  • Σερβίρονται υπέροχα με μια πράσινη σαλάτα με λεμόνι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ