5 Δεκεμβρίου 2025

Εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτα – μπανάνα


Δροσερή, απολαυστική και πλούσια σε γεύση, η τούρτα παγωτό σοκολάτα – μπανάνα είναι το ιδανικό επιδόρπιο για τους λάτρεις του κακάο και των φρούτων. Ο συνδυασμός βελούδινης σοκολάτας και ώριμης μπανάνας δημιουργεί μια ισορροπία γλυκύτητας και φρεσκάδας που θα κλέψει την παράσταση σε κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.

Τούρτα παγωτό σοκολάτα – μπανάνα: Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά

  • Πάγωμα: 6 ώρες (ή όλη τη νύχτα)

  • Συνολικός χρόνος: 6 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά (για φόρμα 22 εκ.)

  • 400 γρ. μπισκότα digestive

  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

  • 500 γρ. παγωτό σοκολάτα

  • 500 γρ. παγωτό βανίλια

  • 3 μπανάνες ώριμες (κομμένες σε ροδέλες)

  • 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

  • Τριμμένη σοκολάτα ή κακάο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα και πιέζουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

  2. Απλώνουμε επάνω μια στρώση από φέτες μπανάνας.

  3. Προσθέτουμε το παγωτό σοκολάτα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

  4. Στη συνέχεια απλώνουμε άλλη μια στρώση μπανάνας και από πάνω το παγωτό βανίλια. Επαναφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4–5 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε να γίνει γκανάζ και περιχύνουμε την τούρτα.

  6. Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 30 λεπτά.

Tips

  • Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο λικέρ μπανάνας στη γκανάζ.

  • Αντικατάστησε τη βανίλια με παγωτό μπανάνα για ακόμη πιο φρουτένιο αποτέλεσμα.

  • Σέρβιρε με φρέσκες φέτες μπανάνας και λίγα καβουρδισμένα φουντούκια για τραγανή υφή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ