5 Δεκεμβρίου 2025

Πουτίγκα με φρούτα του δάσους


Μια δροσερή και αρωματική πουτίγκα που συνδυάζει τη βελούδινη κρέμα με την οξύτητα και τη γλυκύτητα των φρούτων του δάσους. Ιδανικό γλυκό για όλες τις εποχές, εύκολο στην παρασκευή και εντυπωσιακό στην παρουσίαση.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 2 ώρες
🍴 Μερίδες: 6

Πουτίγκα με φρούτα του δάσους- Υλικά

  • 500 ml φρέσκο γάλα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 40 γρ. κορν φλάουρ

  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 200 γρ. φρούτα του δάσους (φρέσκα ή κατεψυγμένα – μύρτιλα, βατόμουρα, φράουλες, φραγκοστάφυλα)

  • 2 κ.σ. ζάχαρη (για τα φρούτα)

  • 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα του δάσους, τη ζάχαρη (2 κ.σ.) και το νερό. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.

  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

  3. Σε μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια λεία, βελούδινη κρέμα.

  5. Μοιράζουμε την πουτίγκα σε μπολάκια ή ποτήρια.

  6. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα φρούτων και ανακατεύουμε ελαφρά για να δημιουργηθεί “μαρμάρινο” εφέ.

  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Tips

  • Για πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγη λευκή σοκολάτα στην κρέμα.

  • Αν θες πιο έντονο άρωμα, βάλε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

  • Η σάλτσα φρούτων διατηρείται σε βαζάκι στο ψυγείο για 4-5 μέρες και ταιριάζει και σε γιαούρτι ή pancakes.

  • Σέρβιρε με φύλλα φρέσκου δυόσμου για πιο δροσερή νότα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ