Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα εύκολο αλλά κομψό ορεκτικό, οι μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και ροζ πιπέρι είναι η καλύτερη επιλογή. Ο συνδυασμός του κρεμώδους τυριού με το άρωμα του ροζ πιπεριού και την τραγανή βάση από ψωμί θα απογειώσει κάθε τραπέζι.
Τραγανές μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί- Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Υλικά
-
1 μπαγκέτα φρέσκια
-
200 γρ. κατσικίσιο τυρί (κρεμώδες)
-
1 κ.γ. ροζ πιπέρι (σε κόκκους, ελαφρά σπασμένο)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Φρέσκα βότανα (θυμάρι ή ρίγανη) για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
-
Κόψτε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες.
-
Τοποθετήστε τις σε ταψί και ψήστε τις στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180°C μέχρι να γίνουν τραγανές.
-
Αλείψτε κάθε φέτα με κατσικίσιο τυρί.
-
Πασπαλίστε με ροζ πιπέρι και περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο.
-
Γαρνίρετε με φρέσκα βότανα και σερβίρετε αμέσως.
Tips
- Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λεπτές φέτες από σύκο ή καρύδι πάνω από το τυρί.
- Αν θέλετε πιο δυνατή ένταση, συνδυάστε με λίγες σταγόνες βαλσαμικό γλάσο.
- Οι μπρουσκέτες σερβίρονται ιδανικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί ή αφρώδη οίνο.

