5 Δεκεμβρίου 2025

Μπισκότα πορτοκαλιού με κομμάτια σοκολάτας


Αφράτα, αρωματικά και με την πλούσια γεύση του πορτοκαλιού να δένει τέλεια με τη σοκολάτα, αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για καφέ, τσάι ή ως ένα γλυκό σνακ μέσα στη μέρα. Μια απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 12–15 λεπτά
  • Μερίδες: 20–24 μπισκότα

Μπισκότα πορτοκαλιού με κομμάτια σοκολάτας – Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή

  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1 αυγό

  • Χυμός & ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι (ακέρωτο)

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 150 γρ. κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν.

  2. Προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  3. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

  4. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.

  5. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ξανά.

  6. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές ποσότητες και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενά ανάμεσα.

  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12–15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.

  8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν τα απολαύσουμε.

Tips

  • Αν θέλεις πιο μαλακά μπισκότα, βγάλε τα από τον φούρνο μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγα καρύδια ή αμύγδαλα για έξτρα υφή.

  • Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο έως και 5 μέρες.

  • Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποίησε μαύρη σοκολάτα 70%.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ