5 Δεκεμβρίου 2025

Γλυκό ψυγείου με καφέ και μπισκότα – Κουταλιά και απόλαυση


Ο συνδυασμός του δυνατού καφέ με την κρέμα και τα μπισκότα δημιουργεί μια γεύση που θυμίζει τιραμισού, αλλά με απλούστερη εκτέλεση και πιο ελαφριά γεύση.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20’
  • Χρόνος ψύξης: 3 ώρες
  • Μερίδες: 8

Γλυκό ψυγείου με καφέ και μπισκότα- Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ή digestive

  • 2 φλ. δυνατός καφές (ελληνικός ή εσπρέσο), κρύος

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα

  • 200 γρ. τυρί κρέμα

  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • Κακάο σε σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Καφές: Ετοιμάζουμε τον καφέ, τον αφήνουμε να κρυώσει καλά και τον βάζουμε σε ένα μπολ.

  2. Βάση: Βουτάμε τα μπισκότα για λίγα δευτερόλεπτα στον καφέ και τα στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο ή ταψάκι.

  3. Κρέμα: Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα και τη βανίλια. Ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα.

  4. Συναρμολόγηση: Απλώνουμε λίγη από την κρέμα πάνω από τη στρώση μπισκότων. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων και τελειώνουμε με κρέμα.

  5. Ψύξη: Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να σφίξει.

  6. Σερβίρισμα: Πασπαλίζουμε με κακάο πριν το σερβίρουμε.

Tips

  • Για πιο έντονη γεύση καφέ, προσθέστε 1 κ.σ. λικέρ καφέ (π.χ. Kahlua) στον καφέ.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα με κακάο για πιο πλούσια γεύση.

  • Αν θέλετε πιο ελαφρύ γλυκό, αντικαταστήστε το τυρί κρέμα με γιαούρτι στραγγιστό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ