8 Δεκεμβρίου 2025

Ισραήλ: «Η Γάζα θα καταστραφεί αν δεν παραδοθεί η Χαμάς» προειδοποιεί ο Κατζ – Βίντεο


Μηνύματα καταδίκης από ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση

Συνεχίζει το σφυροκόπημα της πόλης της Γάζας ο ισραηλινός στρατός, με τον εκπρόσωπο τον IDF, ταξίαρχο Effie Dedfrin, να επιβεβαιώνει πως ξεκίνησε επίσημα η επόμενη φάση της επιχείρησης «Άρματα του Γεδεών», με τον υπουργό Άμυνας να εκδίδει αυστηρή προειδοποίηση στη Χαμάς.

Καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τη μεγάλη επίγεια επίθεσή του στην πόλη της Γάζας, ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατζ δηλώνει ότι αν η Χαμάς δεν απελευθερώσει τους ομήρους και δεν αποστρατιωτικοποιηθεί, η Λωρίδα της Γάζας θα καταστραφεί ολοκληρωτικά.

«Από τη Χαμάς, χρειαζόμαστε μόνο δύο πράγματα, τα οποία δεν θα μας δώσει οικειοθελώς: να απελευθερώσει όλους τους ομήρους και να αφοπλιστεί. Η μεγάλη δύναμη της επίθεσης εδώ… είναι η άμεση ήττα της Χαμάς, και δημιουργεί επίσης ένα μεγαλύτερο μοχλό για την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε ο Κατζ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο αρχηγείο της 162ης Μεραρχίας, της οποίας οι δυνάμεις επιχειρούν επί του παρόντος στην πόλη της Γάζας.

Τρεις μεραρχίες επιχειρούν για να φτάσουν στο κέντρο της πόλης της Γάζας και έχουν ήδη καταλάβει εκτεταμένες περιοχές, δήλωσε ο Defrin σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης (16/09).

Δύο μεραρχίες βρίσκονται ήδη στην πόλη της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των μεραρχιών 98 και 162. Τις επόμενες ημέρες, θα αναπτυχθεί και η μεραρχία 36, που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης, πρόσθεσε, με τους IDF να δημοσιεύουν βίντεο που καταγράφει την προέλαση τεθωρακισμένων οχημάτων τους προς την πόλη της Γάζας.

«Μία απελπιστική κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη»

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας δήλωσε σήμερα ότι η κλιμάκωση των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα θα επιδεινώσει την ήδη απελπιστική κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα θα κάνει μια ήδη απελπιστική κατάσταση ακόμη χειρότερη», ανέφερε η Κάλας σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ. Θα οδηγήσει σε «περισσότερους θανάτους, περισσότερη καταστροφή και περισσότερους εκτοπισμούς», συμπλήρωσε η Κάλας, επισημαίνοντας πως αύριο Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μέτρα με σκοπό να πιέσει την κυβέρνηση του Ισραήλ να αλλάξει στρατηγική.

Γκουτέρες: «Συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα ότι όσα συμβαίνουν στη Γάζα είναι αποτρόπαια, υπογραμμίζοντας πως ο πόλεμος στον παλαιστινιακό θύλακα είναι απαράδεκτος από ηθικής, πολιτικής και νομικής άποψης. «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας», είπε σχολιάζοντας την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες είπε πως θα ήταν πρόθυμος να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ