5 Δεκεμβρίου 2025

Τυρόπιτα με τορτίγιες: Η εύκολη λύση που θα σε ενθουσιάσει


Αν αγαπάς τις πίτες αλλά αποφεύγεις να φτιάχνεις συχνά επειδή η διαδικασία ανοίγματος φύλλου σου φαίνεται κουραστική, τότε αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Χρησιμοποιώντας τορτίγιες, που βρίσκεις έτοιμες σε κάθε σούπερ μάρκετ, μπορείς να δημιουργήσεις μια πεντανόστιμη, χορταστική και ευπαρουσίαστη πίτα μέσα σε λίγα λεπτά. Η γεύση της θυμίζει κλασική σπιτική πίτα, αλλά με μια πιο μοντέρνα πινελιά. Είναι ιδανική τόσο για το καθημερινό τραπέζι, όσο και για ένα γρήγορο γεύμα όταν περιμένεις φίλους.

Με λίγα απλά υλικά και χωρίς κόπο, θα έχεις μπροστά σου μια λαχταριστή πίτα που ψήνεται στο φούρνο και γεμίζει το σπίτι με μυρωδιές. Το καλύτερο; Μπορείς να προσαρμόσεις τη γέμιση με ό,τι έχεις ήδη στο ψυγείο: από τυριά και λαχανικά μέχρι κοτόπουλο ή αλλαντικά.

Τυρόπιτα με τορτίγιες: Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

  • Ψήσιμο: 25 λεπτά

  • Συνολικά: 35 λεπτά

Τυρόπιτα με τορτίγιες – Υλικά

  • 6 τορτίγιες μεγάλες

  • 300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

  • 200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (γκούντα, μοτσαρέλα ή κασέρι)

  • 2 αυγά

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 μικρό κολοκύθι τριμμένο (προαιρετικά)

  • 1 καρότο τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, αέρα.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αυγά, το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, το πιπέρι και αν θέλουμε τα τριμμένα λαχανικά.

  3. Σε στρογγυλό ταψί στρώνουμε μια τορτίγια ως βάση. Από πάνω βάζουμε λίγη από τη γέμιση.

  4. Συνεχίζουμε εναλλάξ στρώσεις τορτίγια – γέμιση, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι τορτίγια.

  5. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο ή ένα χτυπημένο αυγό για όμορφο χρώμα.

  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει ελαφρά.

  7. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια, όπως την πίτσα.

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις κοτόπουλο ή ζαμπόν για πιο πλούσια γεύση.

  • Αν θέλεις πιο τραγανή επιφάνεια, πασπάλισε με λίγο κεφαλοτύρι στο τέλος.

  • Για πιο ελαφριά εκδοχή, βάλε μόνο λαχανικά και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

  • Σερβίρεται ζεστή αλλά είναι εξίσου νόστιμη και την επόμενη μέρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ