5 Δεκεμβρίου 2025

Τάρτα αχλάδι με σοκολάτα: Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός


Η τάρτα αχλάδι με σοκολάτα είναι ένα από τα πιο γευστικά γλυκά που μπορείτε να ετοιμάσετε στο σπίτι, συνδυάζοντας την απαλή γλυκύτητα του ώριμου αχλαδιού με την έντονη γεύση της σοκολάτας. Το αποτέλεσμα είναι ένα φίνο επιδόρπιο που ισορροπεί ανάμεσα στη φρεσκάδα και την απόλαυση, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να χαρίσετε στον εαυτό σας μια ξεχωριστή στιγμή γλυκιάς απόλαυσης. Με τραγανή βάση, βελούδινη κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένα αχλάδια από πάνω, αυτό το γλυκό δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Τάρτα αχλάδι με σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 25 λεπτά

  • Ψήσιμο: 35 λεπτά

  • Σύνολο: 1 ώρα

 Υλικά

Για τη βάση:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 125 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους

  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 1 αυγό

  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 200 γρ. κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 αυγά

  • 50 γρ. ζάχαρη

Για την επικάλυψη:

  • 3 ώριμα αχλάδια

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

  • 1/2 κ.γ. κανέλα

 Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη βάση: Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το αυγό και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  2. Ψήνετε τη βάση: Ανοίγετε τη ζύμη και τη στρώνετε σε ταρτιέρα. Τρυπάτε με πιρούνι και ψήνετε στους 180°C για 15 λεπτά.

  3. Φτιάχνετε την κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, αποσύρετε και ρίχνετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τα αυγά και τη ζάχαρη. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη μισοψημένη βάση και ψήνετε για ακόμη 20 λεπτά.

  4. Καραμελώνετε τα αχλάδια: Κόβετε τα αχλάδια σε φέτες. Σε τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε τη ζάχαρη και την κανέλα και σοτάρετε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

  5. Συναρμολογείτε: Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει, γαρνίρετε με τα αχλάδια και σερβίρετε.

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λικέρ αχλάδι ή αμαρέτο στην κρέμα σοκολάτας για πιο ιδιαίτερη γεύση.

  • Αν θέλετε πιο τραγανά αχλάδια, σοτάρετέ τα λιγότερη ώρα.

  • Σερβίρετε την τάρτα ελαφρώς χλιαρή με μια μπάλα παγωτό βανίλια για το απόλυτο επιδόρπιο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ