Η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα σε όλο τον κόσμο. Όταν όμως συνδυαστεί με το βύσσινο, αποκτά μια ξεχωριστή διάσταση καθώς η γλυκύτητα της σοκολάτας ισορροπεί τέλεια με την οξύτητα και τη φρουτένια ένταση του βύσσινου. Τα σοκολατάκια γεμιστά με βύσσινο είναι ιδανικά για κάθε περίσταση – από ένα ρομαντικό δείπνο μέχρι μια γιορτινή περίσταση ή ακόμα και ως μικρό δώρο αγάπης. Κάθε μπουκιά κρύβει μέσα της μια γλυκόξινη έκπληξη που εντυπωσιάζει. Και το καλύτερο; Μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι με απλά υλικά, χαρίζοντας στους αγαπημένους σου ένα κομψό γλύκισμα φτιαγμένο με μεράκι.
Σοκολατάκια γεμιστά με βύσσινο -Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 20 λεπτά
-
Ψύξη: 1 ώρα
-
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 20 λεπτά
Υλικά (για 20 σοκολατάκια)
-
250 γρ. κουβερτούρα μαύρη (τουλάχιστον 55% κακάο)
-
20 βύσσινα γλυκού του κουταλιού (καλά στραγγισμένα) ή φρέσκα χωρίς κουκούτσια
-
2 κουτ. σούπας λικέρ βύσσινο ή μαρασκίνο (προαιρετικά, για ενίσχυση γεύσης)
-
1 κουτ. σούπας βούτυρο
-
Χάρτινες θηκούλες για σοκολατάκια
Εκτέλεση
-
Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
-
Αν χρησιμοποιείτε λικέρ, βάλτε τα βύσσινα σε μπολ και ραντίστε τα με αυτό, αφήνοντάς τα για 10 λεπτά να τραβήξουν γεύση.
-
Ρίξτε λίγη λιωμένη σοκολάτα στον πάτο από κάθε θηκούλα ώστε να καλυφθεί. Τοποθετήστε ένα βύσσινο στο κέντρο.
-
Σκεπάστε με περισσότερη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί εντελώς το βύσσινο.
-
Αφήστε τα σοκολατάκια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Tips
-
Αν θέλετε πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια ώστε να βγουν ομοιόμορφα και λαμπερά.
-
Για πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος αντί για μαύρη.
-
Αντί για λικέρ, μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας.
-
Φυλάξτε τα σοκολατάκια σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα.

