Το σύκο, ζουμερό και μελωμένο, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της μετάβασης από το καλοκαίρι στον χειμώνα. Κουβαλάει τη γλύκα του ήλιου, την αίσθηση του ώριμου φρούτου και συνδυάζεται ιδανικά με πιο «ζεστές» και γήινες νότες. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα κοκτέιλ που αποτυπώνει αυτή την ισορροπία;
Το Fig Daiquiri είναι δροσερό, φρουτώδες και με μια πινελιά πολυτέλειας, έτοιμο να μεταμορφώσει τις βραδιές σας. Το φτιάχνετε εύκολα στο σπίτι και εντυπωσιάζει από την πρώτη γουλιά.
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του σιροπιού)
Υλικά (για 1 ποτήρι)
-
60 ml λευκό ρούμι
-
25 ml φρέσκο χυμό λάιμ
-
20 ml σιρόπι σύκου (ή πουρέ φρέσκου σύκου)
-
1–2 φρέσκα σύκα για γαρνίρισμα
-
Πάγο
Για το σιρόπι σύκου:
Βράστε σε χαμηλή φωτιά 2–3 σύκα κομμένα στα τέσσερα με 100 ml νερό και 100 γρ. ζάχαρη, μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα. Σουρώστε καλά και αφήστε το να κρυώσει.
Εκτέλεση
-
Βάλτε όλα τα υλικά σε σέικερ με μπόλικο πάγο.
-
Χτυπήστε δυνατά για 15 δευτερόλεπτα.
-
Σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι coupé ή martini.
-
Γαρνίρετε με λεπτή φέτα φρέσκου σύκου στο χείλος του ποτηριού.
Tips
-
Για πιο spicy χαρακτήρα, προσθέστε μια πρέζα κανέλα στο σιρόπι σύκου ή λίγες σταγόνες bitters.
-
Αντί για λευκό ρούμι, δοκιμάστε παλαιωμένο για πιο βαθιά και βελούδινη γεύση.
-
Ενισχύστε την παρουσίαση προσθέτοντας αποξηραμένο σύκο ή ένα φύλλο μέντας.
Πρόταση εικόνας
Μια φωτογραφία σε πλάγια διάσταση. Ένα ποτήρι coupé γεμάτο με χρυσορόδινο κοκτέιλ, γαρνιρισμένο με λεπτή φέτα σύκου στο χείλος. Στο φόντο, ξύλινο τραπέζι με φρέσκα και κομμένα σύκα, ένα μπουκάλι ρούμι και απαλό, φυσικό φως που τονίζει τη γυαλάδα του ποτού.

