Στο «κόκκινο» βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (16/10) η κίνηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με τους οδηγούς να χρειάζονται πολλή υπομονή στις βασικές οδικές αρτηρίες.
Η κυκλοφορία είναι ιδιαίτερα αυξημένη στον Κηφισό, όπου στο ρεύμα καθόδου έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων, με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Η εικόνα θυμίζει… ατελείωτο πάρκινγκ, καθώς η κίνηση ξεκίνησε από πολύ νωρίς και δεν δείχνει να υποχωρεί.
Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στη λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος του Χαϊδαρίου έως τον Σκαραμαγκά, με το ρεύμα εξόδου προς Αθηνών–Κορίνθου να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Οι οδηγοί στη λεωφόρο Σχιστού και στην περιοχή του Δαφνίου αντιμετωπίζουν σημαντικές καθυστερήσεις, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται με διακοπές και στάσεις.

