Αυτά είναι τα μυστικά που θα απογειώσουν το bbq σου


Νόμιζες πως γνωρίζεις τα πάντα για το ψήσιμο και το μπάρμπεκιου; Η απάντηση είναι φυσικά όχι. Κι αυτό γιατί η ψησταριά κρύβει πολύ περισσότερα μυστικά από όσα φανταζόσουν. Ορίστε λοιπόν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέραβεις για τις μπριζόλες, τα μπιφτέκια, τα παϊδάκια, τα λουκάνικα και τις άλλες ομορφιές.

Παϊδάκια
Το μυστικό για τα πιο απολαυστικά παϊδάκια είναι κάπως απροσδόκητο. Κι αυτό γιατί το καλύτερο που μπορείς να κάνεις πριν τα βάλεις στη σχάρα είναι τα μαγειρέψεις στο φούρνο. Θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο αλλά είναι άκρως αποτελεσματικό.

 

Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο στα κάρβουνα θέλει κι αυτό τη διαδικασία του. Και το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να του προσθέσεις μια ωραία μαρινάδα ή ακόμη και σάλτσα πριν το βάλεις στη σχάρα. Μια σάλτσα μουστάρδας είναι ιδανική. Φρόντισε μόνο να μην παρακάνεις με αυτή γιατί θα σου αρπάξει.

Σολομός

Θα ρωτήσεις: Μα καλά, μαλάκας είσαι; Ποιος ψήνει σολομό στα κάρβουνα. Και θα σου απαντήσω: Το δοκίμασες ποτέ και δε σου άρεσε; Λοιπόν, μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα και ρίξε το φιλέτο σολομού στη σχάρα, περασμένο με κύμινο και πάπρικα.

Γαρίδες

Κι αν δε σου έφτανε ο σολομός, πάρε και τις γαρίδες σου. Το μυστικό είναι κι εδώ η μαρινάδα. Μια από τις πιο ιδιαίτερες είναι με πάστα μίσο (οι λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας σίγουρα θα το γνωρίζουν).

Μπιφτέκι μανιταριών

Μπορείς να πεις πως εδώ το γάμησα τελείως. Εν μέρει να έχεις δίκιο, αλλά όταν και εάν το τολμήσεις θα με καταλάβεις. Το απόλυτο burger του χορτοφάγου συνδυάζεται με ένα τηγανητό αυγό από πάνω και μια εσάνς από λάδι τρούφας και γίνεται πραγματική μπόμπα.

Λουκάνικο
Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα φαγητά που ρίχνεις στα κάρβουνα. Το θέμα εδώ λοιπόν είναι με τι θα τα συνοδεύσεις μετά. Κρεμμύδια, μουστάρδα, κόκκινη σπιτική σάλτσα και μεξικάνικα φασόλια είναι κορυφαίες επιλογές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ