5 Δεκεμβρίου 2025

Γαύρος ψητός με πατάτες


Νοστιμίζουμε τον γαύρο με μπόλικα μυρωδικά όπως μαϊντανός, δυόσμος, τον στρώνουμε πάνω στις πατάτες και τον ψήνουμε.

Υλικά
700 γρ. πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1½ κιλό ντομάτες, βρασμένες για 1-2 λεπτά και ψιλοκομμένες
500 ml νερό
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κιλά γαύρος, καθαρισμένος
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το νερό και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά. Αραδιάζουμε πάνω από τις πατάτες τον γαύρο και ψήνουμε για 2-4 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήνουμε το φαγητό μέσα για 3-4 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας μια δροσερή μπίρα lager.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ