“Μικροκαυγαδάκι” χαρακτήρισε τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα ο Τραμπ


Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος σήμερα πως οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα δεν έχουν καταρρεύσει παρά την ένταση που επικρατεί στις δυο χώρες.

Μάλιστα ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε “μικροκαυγαδάκι” τον εμπορικό πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η δήλωση Τραμπ γίνεται σε μια περίοδο που το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον επιβάλλουν αμοιβαία δασμούς ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στα εισαγόμενα αμερικανικά και κινεζικά προϊόντα αντίστοιχα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι διαπραγματευτές των δύο χωρών συνομιλούν ακόμη και έχουν έναν «καλό διάλογο».

Ένας από τους δημοσιογράφους έγραψε στο Twitter ότι ο Τραμπ αποκάλεσε «μικροκαυγαδάκι» τον εμπορικό πόλεμο. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες. Μάλιστα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τραμπ επανέλαβε σήμερα πως έχει μια «εκπληκτική» σχέση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και πως πιστεύει πως η διαμάχη ανάμεσα στις δυο χώρες θα λήξει με θετικό πρόσημο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ