Live: Η ομιλία Τσίπρα στην Βουλή πριν την ψήφιση των παροχών


Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη τσίπρα, ολοκληρώνεται η συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τις 120 δόσεις στη Βουλή.

«Ζήτησα τον λόγο καθώς είναι μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά από 8 χρόνια θυσιών για τους Έλληνες πολίτες», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. «Είμαι χαρούμενος που θα δω να ψηφίζουν σήμερα όλες οι πτέρυγες της Βουλής την ρύθμιση για τις οφειλές και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός. Απαριθμώντας τα μέτρα που ψηφίζονται είπε μεταξύ άλλων: «Μειώνουμε και τον ΦΠΑ στην ενέργεια, μέτρο που αφορά κάθε νοικοκυριό και θα φανεί από Δευτέρα στους προϋπολογισμούς του, αλλά και στις επιχειρήσεις. Ψηφίζουμε και ένα μέτρο που αφορά 2,5 εκατ. συνταξιούχους. Η 13η σύνταξη είναι ένα μέτρο με ιδιαίτερο συμβολισμό. Δέσμευσή μας είναι ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση της οικονομίας, τόσο θα αυξάνεται το ποσό». Είπε ακόμα ότι τα μέτρα αυτά είναι μόνιμου χαρακτήρα γιατί η ελληνική οικονομία μας δίνει σήμερα αυτή την δυνατότητα.Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα:

– Την ευνοϊκή ρύθμιση για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που την αναμένουν πώς και πώς, για τις 120 δόσεις

– Τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και ΟΤΑ

– Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

– Τη μετάταξη, επίσης, όλων των τροφίμων από τον συντελεστή 24% στον συντελεστή 13%.Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή

Η ΝΔ θα ψηφίσει τη ρύθμιση οφειλών έστω και αν τη θεωρεί αναποτελεσματική, δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης .«Εμείς είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Δεν θα κάνουμε αυτό που κάνατε εσείς το 2014, όταν δηλαδή εμείς είχαμε φέρει ρύθμιση οφειλών που δεν ψηφίσατε, και όταν με αφίσες καλούσατε τον κόσμο να μην πληρώσει, τους πολίτες να είναι ασυνεπείς. Αυτή η αφίσα είναι ο καθρέφτης σας», είπε ο Γιάννης Βρούτσης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «πράγματι είμαστε διαφορετικοί κόσμοι. Είμαστε γιατί η ΝΔ θέτει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό! Γιατί εσείς βάζετε το κόμμα πάνω από το κράτος, πάνω από την πατρίδα. Εμείς λέμε στους πολίτες σήμερα: Ναι να είναι συνεπείς, να πληρώνουν τους φόρους τους, να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, έστω και αν είναι αναποτελεσματική». Ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει και όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τις συντάξεις χηρείας αλλά, όπως τόνισε, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2014. Παράλληλα όμως κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ για την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει μείωση του αφορολόγητου και την τροπολογία για την επαναφορά του ΦΠΑ σε όλα τα είδη εστίασης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ