Κατζ σε Τούρκο υπουργό: «Η οθωμανική αυτοκρατορία που ονειρεύεσαι εσύ και ο Ερντογάν κατάρρευσε»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι ευχήθηκε μία ημέρα να γίνει κυβερνήτης της Ιερουσαλήμ και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ στα σχόλια το υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Μουσταφά Τσιφτσί ο οποίος δήλωσε ότι εύχεται να γίνει κυβερνήτης Ιερουσαλήμ.

«Όπως και στο παρελθόν, αυτά τα εδάφη θα γίνουν και πάλι δικά μας. Θεού θέλοντος, θα περιέλθουν και πάλι υπό την κυριαρχία και την εξουσία μας. Επειδή έχουμε έναν παγκόσμιο ηγέτη όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τιμόνι. Έναν παγκόσμιο ηγέτη», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τσιφτσί, ο οποίος υπηρέτησε ως κυβερνήτης της τουρκικής πόλης Τσορούμ και αργότερα της πόλης Ερζερούμ, εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να κυβερνήσει την Ιερουσαλήμ. «Όταν ήμουν κυβερνήτης, έκανα μια προσευχή στον Παντοδύναμο: “Κύριε μου, κάποια μέρα δώσε μου την κυβερνητική εξουσία της Ιερουσαλήμ”», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν σκληρή αντίδραση από τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ. «Στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών που απειλεί και ονειρεύεται να κυβερνήσει την Ιερουσαλήμ, λέω το εξής: Η Ιερουσαλήμ δεν είναι η Κωνσταντινούπολη, και το Κράτος του Ισραήλ δεν είναι η καταρρέουσα αυτοκρατορία των Σταυροφόρων, αλλά ένα ισχυρό και αποφασιστικό έθνος που έχει αποδείξει την ικανότητά του να αμυνθεί ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή», έγραψε στο X ο Ισραήλ Κατζ.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού εδώ και 3.000 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ για πάντα, ενώ η Οθωμανική Αυτοκρατορία που ονειρεύεστε εσείς και ο Ερντογάν κατέρρευσε και δεν θα επιστρέψει ποτέ», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός.

Και συνέχισε: «Είναι κρίμα που δεν έχετε μάθει τίποτα από την κληρονομιά του Ατατούρκ, ο οποίος εργάστηκε για να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα σύγχρονο κράτος, και όμως εσείς εργάζεστε για να επιστρέψετε την Τουρκία σε μια εποχή σκοταδισμού και καθυστέρησης», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ