Tραμπ: «Τα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσαν να ανοίξουν σε δύο ή τρεις ημέρες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ιράν, η οποία θα απαγορεύει τα πυρηνικά όπλα. Αμέσως μετά την υπογραφή της, τα Στενά του Ορμούζ θα μππρούσαν να ανοίξουν σε δύο ή τρεις ημέρες

Μιλώντας στον αεροδιάδρομο του JFK, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ και το Ιράν θα αφήσουν το ένα το άλλο στην ησυχία τους για τουλάχιστον μια εβδομάδα, αφού είχε μια «πολύ καλή συζήτηση» με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Χτυπήθηκε και ανταπέδωσε το χτύπημα, και δεν μπορώ να τον κατηγορήσω γι’ αυτό», είπε ο Τραμπ. «Αλλά τον χτύπησαν, ανταπέδωσε την επίθεση και τώρα τα παράτησαν. Οπότε θα αφήσουν ο ένας τον άλλον ήσυχο για άλλη μια εβδομάδα ή κάτι τέτοιο.»

Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται «στις τελευταίες στροφές μιας πολύ, πολύ καλής συμφωνίας με το Ιράν που δεν θα του επιτρέψει με κανέναν τρόπο να διαμορφώσει ή να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα». Πρόσθεσε: «Και τα Στενά [του Ορμούζ] θα ανοίξουν αμέσως. Θα ανοίξουν αμέσως μετά την υπογραφή, κάτι που θα μπορούσε να γίνει σε δύο ή τρεις ημέρες».

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι οι πιλότοι του αμερικανικού ελικοπτέρου Apache που κατέπεσε κοντά στο στενό χθες το βράδυ είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Ο Τραμπ έχει κάνει και στο παρελθόν δηλώσεις για μία επικείμενη ειρηνευτική συμφωνία, μόνο και μόνο για να αναζωπυρωθεί η σύγκρουση για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά, τα σχόλιά του έρχονται σε μια επισφαλή στιγμή, καθώς το Ιράν και το Ισραήλ σταμάτησαν τις εχθροπραξίες, μετά την ανταλλαγή νέων πυρών την Κυριακή και τη Δευτέρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ