Διαρροή πετρελαίου στον Πειραιά κατά τον ανεφοδιασμό πλοίου – Έγιναν δύο συλλήψεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ένα επιβατηγό-ταχύπλοο με σημαία της Κύπρου είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι κα έκανε ανεφοδιασμό με καύσιμα από βυτιοφόρο όχημα

Διαρροή πετρελαίου κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού πλοίου σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 26/6 το μεσημέρι, στην πύλη Ε4 στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ένα επιβατηγό-ταχύπλοο με σημαία της Κύπρου είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι κα έκανε ανεφοδιασμό με καύσιμα από βυτιοφόρο όχημα.

Η διαρροή συνέβη εξαιτίας αποσύνδεσης ενός μεταλλικού συνδέσμου από τον σωλήνα τροφοδοσίας, με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να εκτοξευθεί στον αριστερό καταπέλτη του πλοίου. Παράλληλα, έπεσε πάνω και σε ταξιδιώτες που επιβιβάζονταν εκείνη την ώρα στο πλοίο, καθώς και σε εργαζομένους.

Θαλάσσια ρύπανση 100 τ.μ.

Η διαρροή προκάλεσε ρύπανση έκτασης περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων στην προβλήτα, ενώ στη θαλάσσια περιοχή ελλιμενισμού του πλοίου εντοπίστηκαν διάσπαρτες αυτοδιαλυόμενες ιριδίζουσες κηλίδες συνολικής έκτασης περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων.

Μέλη του πληρώματος καθώς και προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας αντιρρύπανσης έσπευσαν άμεσα στο σημείο προκειμένου να προχωρήσουν σε εργασίες αντιρρύπανσης στην ξηρά. Παράλληλα, δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και τρία ιδιωτικά σκάφη πραγματοποίησαν μηχανικές αναδεύσεις στη θαλάσσια περιοχή, με το Λιμενικό να αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων ήταν ικανοποιητικά.

Δύο συλλήψεις

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για τις συνθήκες του συμβάντος, συνελήφθησαν ο οδηγός του βυτιοφόρου οχήματος και ο Α΄ Μηχανικός του επιβατηγού-ταχυπλόου πλοίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ