Θα δίνατε 200.000 ευρώ για ένα Honda;


Στα μέρη μας μπορεί να μην έχει προβληθεί ιδιαίτερα αλλά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το NSΧ έχει χτίσει το δικό του μύθο.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Honda NSX είναι ένα από τα πιο καυτά υπερ- αυτοκίνητα που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια και ειδικά στις ΗΠΑ κάνει θραύση με τα σήματα της Acura, της μάρκας πολυτελείας της Honda. Η οποία, σύμφωνα με διάφορες πηγές μεταξύ αυτών και το Forbes, θα παρουσιάσει τον Οκτώβριο, στην έκθεση του Τόκιο, μια ακόμα πιο ισχυρή και σπορ έκδοσή του.

To NSX Type R, όπως μπορεί να ονομάζεται, θα αποδίδει συνολικά περίπου 650 ίππους! Θα είναι δηλαδή κατά περίπου 70 ίππους πιο ισχυρό σε σχέση με τη στάνταρ εκδοχή του των 581 ίππων που έχει τελική 308 χλμ./ ώρα.

Η τελευταία παρουσιάστηκε το 2015 και έχει υβριδική διάταξη η οποία αποτελείται από έναν bi-turbo V6 βενζίνης 3.500 κυβικών και 507 ίππων, από δύο ηλεκτροκινητήρες 48 και 74 ίππων και από ένα αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Πέρυσι η ιαπωνική εταιρία είχε παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή του με βελτιώσεις στα σημεία όπως στο λογισμικό που ελέγχει το σύστημα κίνησης Sport Hybrid SH-AWD, στο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, στο Vehicle Stability Assist και τους ενεργά μαγνητοροϊκά αμορτισέρ. Το αγωνιστικό NSX GT3 είναι καθαρά πισωκίνητο δίχως υβριδικό σύστημα που συνθέτει και την τετρακίνηση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ