Η κλιματική αλλαγή είναι και… ταξική. Πιο ευάλωτες οι φτωχότερες χώρες


Στοιχεία σοκ για την κλιματική αλλαγή και την βοήθεια που λαμβάνουν οι κάτοικοι των φτωχών περιοχών, ανακοίνωσε σήμερα η ΜΚΟ Oxfam.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι φτωχότεροι άνθρωποι του κόσμου πλήττονται από την κλιματική αλλαγή και από τις καταιγίδες, πλημμύρες και ξηρασίες, λαμβάνουν λιγότερο από ένα σεντ ο καθένας ως διεθνή βοήθεια για την προστασία τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η έρευνα που έκανε η ανθρωπιστική οργάνωση για τη διεθνή χρηματοδότηση προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε αυτές να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται στη Νέα Υόρκη για την Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, όπου έχουν κληθεί να ορίσουν πώς θα κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι φτωχότερες χώρες, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται σε περιοχές όπου τα αποτελέσματα από την κλιματική αλλαγή είναι περισσότερα ορατά, έχουν ζητήσει εδώ και καιρό μεγαλύτερη χρηματοδότηση ώστε να κατασκευάσουν πιο ανθεκτικά σπίτια, να χρησιμοποιήσουν πιο ανθεκτικούς σπόρους στις καλλιέργειές τους, να εγκαταστήσουν αρδευτικά συστήματα και να προειδοποιούν τους πολίτες για τα επικίνδυνα φαινόμενα.

«Εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται ήδη από φονικές καταιγίδες, από πλημμύρες και από κατεστραμμένες σοδειές«, δήλωσε ο Ντάνι Σρισκανταράτζαχ, ο επικεφαλής του βρετανικού παραρτήματος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ η Oxfam υπολόγισε ότι, εξαιρώντας τα δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν, οι 48 λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες έλαβαν 2,4 -3,4 δισ δολάρια το 2015 και το 2016, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ποσό που αντιστοιχεί σε 2,5-3,5 δολάρια ανά κάτοικο ετησίως.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ