Κατατέθηκε η τροπολογία για μείωση ενοικίου σε πληττόμενες επιχειρήσεις


Σημαντική διεύρυνση του πεδίου των δικαιούχων της μείωσης του ενοικίου μετά τη σχετική σύγχυση που είχε δημιουργηθεί σε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες – Αλλαγές έρχονται και στον τρόπο εξόφλησης φορολογικών οφειλών που ανεστάλησαν

Αναφορικά με το ζήτημα των ενοικίων με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δικαιούχοι είναι πλέον επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πληττόμενων κλάδων.

Η τροπολογία προβλέπει ότι για τον μήνα Απρίλιο καταβάλλουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%

  • οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας των πληττόμενων επιχειρήσεων που δεν έχουν κλείσει με διοικητική εντολή. Η μείωση αφορά την επαγγελματική τους στέγη
  • οι εργαζόμενοι των παραπάνω επιχειρήσεων που η σύμβασή τους έχει ανασταλεί. Η μείωση αφορά στην κύρια κατοικία τους.

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξη που θεσπίστηκε αρχικά το σχετικό δικαίωμα μείωσης του ενοικίου είχαν μόνο οι επιχειρήσεις που τέθηκαν εκτός λειτουργίας με κυβερνητική εντολή και οι εργαζόμενοί τους.

Υποβάλλεται την αίτηση σας στον σύνδεσμο:

https://eservices.yeka.gr/

Επιπλέον, θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις φορολογικού χαρακτήρα όπως:

  • η θέσπιση έκτακτης ρύθμισης για την τμηματική εξόφληση των φορολογικών οφειλών που έχουν ανασταλεί και λήγουν στο τέλος Αυγούστου. Οι οφειλές αυτές θα μπορούν να εξοφληθούν σε σημαντικά περισσότερες δόσεις από τις έως 24 που προβλέπεται σήμερα (πιθανόν έως 48)
  • η καθυστέρηση έναρξης εξόφλησης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που κάθε χρόνο ξεκινά τον Ιούλιο. Στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για έναρξη πληρωμής του φετινού φόρου εισοδήματος τον Αύγουστο σε μηνιαίες και όχι διμηνιαίες δόσεις που ισχύει σήμερα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ