Την βάση στη νήσο Ταϊπίνγκ “προσφέρει” στις ΗΠΑ για χρήση η Ταϊβάν


Το ενδεχόμενο να επιτρέψει τη χρήση από το Αμερικανικό Ναυτικό της βάσης που η Ταϊβάν διαθέτει στο σύμπλεγμα νησιών Σπράτλει εξετάζει η Ταϊπέι.

Πιο συγκεκριμένα την αεροναυτική βάση που η Ταϊβάν διαθέτει στην νήσο Ταιπίνγκ από το 1956 η οποία ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των νήσων Σπράτλει χιλιάδες χιλιόμετρα νότια της Ταιβάν ενδέχεται να μοιραστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις του νησιωτικού κράτους με το Αμερικανικό Ναυτικό στο πλαίσιο της πολιτικής της χώρας να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Κίνας στα νησιά αυτά.

Στη νήσο Ταιπίνγκ. η Ταϊβάν διαθέτει ένα διάδρομο μήκους 1.200 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων με χώρο που μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και δύο μεταγωγικά τύπου C-130 Hercules. Απο την άλλη πλευρά το λιμάνι της νήσου είναι μικρό για να μπορέσει να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει τα μεγάλα αμερικανικά αντιτορπιλικά όπως τα Arleigh Burke.

Εάν η πρόταση γίνει αποδεχτεί εκτιμάται ότι οι Αμερικανοί θα χρειαστεί να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις στο νησί αφού οι υποδομές είναι περιορισμένες.

Οι Κινέζοι έχουν ήδη διαμορφώσει ορισμένα νησιά του συμπλέγματος σε αεροναυτικές βάσεις επομένως η πρόταση της Ταιβάν ίσως να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα λύση για τους Αμερικανούς οι οποίοι επιδιώκουν τον έλεγχο της κινεζικής επέκτασης στην περιοχή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ