Άρση μέτρων: Η «απελευθέρωση» της Κρήτης – Πότε και πώς θα «ανοίξουν όλα τα νησιά


Κορονοϊός: Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση ο τουρισμός – Γιατί αποφασίστηκε να… απελευθερωθεί πρώτη η Κρήτη Την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη από τις 18 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Την απόφαση να επιτραπεί η μετακίνηση προς την Κρήτη συνόδευσε η σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων, καθώς οι υγειονομικές υποδομές του νησιού επιτρέπουν την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορoνοϊού, σε περίπτωση που εμφανιστούν μεσούσης της τουριστικής σεζόν.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι στα μέσα της άλλης εβδομάδας θα ληφθούν αποφάσεις για τα υπόλοιπα νησιά, με βασική στόχευση να επιτραπούν τα ταξίδια από τις 25 Μαΐου. «Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τη νήσο Κρήτη» είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε τι μέλλει γενέσθαι με τη μετακίνηση προς τα υπόλοιπα νησιά.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια. Η κυβέρνηση ασκεί έντονη διπλωματική πίεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού. Για τον λόγο αυτό το λόγο έστειλε επιστολή στην Κομισιόν, με την οποία ζητά στις 15 Ιουνίου να ανοίξουν τα εσωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα και στη συνέχεια να υπάρξει ταυτόχρονη δυνατότητα αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων μετακινήσεων

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ