Κορονοϊός: Στους 158 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε 73χρονη στο ΝΙΜΙΤΣ


Μία γυναίκα 73 ετών που έπασχε από κορονοϊό κατέληξε το πρωί της Παρασκευής, στο ΝΙΜΙΤΣ. Πρόκειται για ένα από περιστατικά που είχαν μολυνθεί στην κλινική “Ταξιάρχαι”. Η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα

Ο θάνατος της γυναίκας, που υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα στους 158.

Ακόμη ένας θάνατος από κορονοϊό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξε 89χρονος άνδρας το βράδυ της Πέμπτης. Είχε διακομιστεί στις 6 Μαΐου από το νοσοκομείο 401.

Δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε, χθες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.770 επιβεβαιωμένα συνολικά.

Το 55,3% των προσβληθέντων είναι άνδρες, ενώ από το σύνολο των κρουσμάτων, 610 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.409 ή 51% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους θανόντες, 41 ή 26,3% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 75 έτη, ενώ το 93,6% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακόμη, 90 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ, ενώ, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στη χώρα πάνω από 116.233 κλινικά δείγματα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ