COVID-19 και μάσκες: Συμβουλές για τους γονείς


COVID-19 και μάσκες: Συμβουλές για οικογένειες. Οι μάσκες συμβάλλουν στη διακοπή της εξάπλωσης του ιού αλλά αυτό δεν τα καθιστά εύκολο να τα γνωρίσετε στα παιδιά, όπως πολλοί γονείς ανακαλύπτουν.

Η πρακτική της χρήσης μάσκας για τη μείωση της μετάδοσης μικροβίων έχει μακρά ιστορία σε ορισμένες χώρες αλλά για πολλές οικογένειες, το 2020 θα θυμόμαστε ως την πρώτη φορά που φοράει μάσκα. Εάν δεν έχετε φορέσει μάσκα στο παρελθόν τότε πιθανότατα έχετε πολλές ερωτήσεις. Για να σας βοηθήσουμε να λάβετε τις καλύτερες αποφάσεις για την οικογένειά σας, έχουμε συγκεντρώσει τις τελευταίες πληροφορίες ειδικών για τις μάσκες και το COVID-19, πώς να φοράτε και να φροντίζετε σωστά τις μάσκες και ιδέες για το πώς να τις εισαγάγετε με επιτυχία στην οικογένειά σας:

Γιατί να φοράτε μάσκα ή κάλυμμα προσώπου;
Ένας από τους κύριους τρόπους που εξαπλώνεται το COVID-19 είναι μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων που οι άνθρωποι αποβάλλουν όταν μιλούν, τραγουδούν, βήχουν ή φτερνίζονται. Ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, τώρα γνωρίζουμε ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί από άτομα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, πράγμα που σημαίνει ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να μεταδοθούν και να μην το συνειδητοποιήσουν. Τι είδους μάσκα πρέπει να πάρω για την οικογένειά μου; Μη ιατρικές μάσκες (ονομάζονται επίσης μάσκες υφάσματος ή καλύμματα προσώπου): Εάν εσείς και η οικογένειά σας ζείτε σε ένα μέρος όπου το COVID-19 είναι διαδεδομένο και δεν έχετε συμπτώματα  τότε συνιστώνται μη ιατρικές μάσκες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει τρία στρώματα που αποτελούνται από: ένα εσωτερικό στρώμα απορροφητικού υλικού όπως το βαμβάκι, ένα μεσαίο στρώμα μη υφασμένου υλικού όπως το πολυπροπυλένιο
κι ένα εξωτερικό στρώμα μη απορροφητικού υλικού, όπως μείγμα πολυεστέρα ή πολυεστέρα. Οποιοσδήποτε τύπος κάλυψης προσώπου επιλέγετε, πρέπει να καλύπτει τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι και να ασφαλίζεται με ελαστικούς βρόχους ή γραβάτες.

Τι πρέπει να ψάχνω όταν παίρνω μάσκα για τα παιδιά μου; Πολλές μάσκες έχουν σχεδιαστεί για ενήλικες και δεν ταιριάζουν σωστά στα παιδιά. Εάν αγοράζετε μάσκες, επιλέξτε μια κατάλληλη για το παιδί σας. Είτε αγοράζετε ή κατασκευάζετε μάσκες για τα παιδιά σας, βεβαιωθείτε ότι καλύπτουν το στόμα, τη μύτη και το πηγούνι τους και δεν έχουν κενά στις πλευρές ή να εμποδίσουν την όρασή τους. Βεβαιωθείτε ότι μπορούν να αναπνέουν άνετα στη μάσκα ενώ περπατούν γρήγορα και μιλούν. Πώς αποστειρώνουμε τις μάσκες μας;  Πλύνετε τις μάσκες υφάσματος χρησιμοποιώντας σαπούνι ή απορρυπαντικό, κατά προτίμηση σε ζεστό νερό (τουλάχιστον 60 βαθμούς Κελσίου) τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Εάν πλένετε το πλυντήριο, χρησιμοποιήστε τη θερμότερη κατάλληλη ρύθμιση για τον τύπο του υφάσματος. Εάν πλένετε στο χέρι, χρησιμοποιήστε ζεστό, σαπούνι νερό. Μετά το πλύσιμο, η μάσκα θα πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν να τη φοράτε ξανά. Αποθηκεύστε τις μάσκες σε μια καθαρή σακούλα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ