Αγία Σοφία: Χριστιανοί πηγαίνουν στα δικαστήρια τον Ερντογάν για την μετατροπή της σε τζαμί


Στην προσφυγή αναφέρεται πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, παραβιάζει τη Σύμβαση της UNESCO σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Μια ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών στην Τουρκία, αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της απόφασης του καθεστώτος Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η συγκεκριμένη ομάδα θα προσφύγει μέσα στις επόμενες ημέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, βασιζόμενη στη διεθνή σύμβαση της UNESCO, η οποία αναφέρεται στην Αγία Σοφία ως μνημείο πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Η σύμβαση αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα κράτη πρέπει «να διασφαλίσουν τον προσδιορισμό, την προστασία, τη διατήρηση, την παρουσίαση και τη μετάδοση στις μελλοντικές γενιές της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς».

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα το Haber Turk, ωστόσο οι πιθανότητες ακύρωσης της απόφασης είναι μηδαμινές καθώς είναι γνωστό της πάσης πως ο «σουλτάνος» Ερντογάν ελέγχει τα πάντα στην Τουρκία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ