Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Τα οφέλη της ζωής κοντά στο νερό [vid]


Δεν είναι μυστικό ότι η ζωή κοντά στη θάλασσα – και εν γένει το υδάτινο στοιχείο – έχει πολλά να προσφέρει στην ανθρώπινη εμπειρία. Η όμορφη θέα, οι γραφικές διαδρομές και οι διασκεδαστικές δραστηριότητες είναι μόνο ορισμένες από τις εμπειρίες που αποκομίζει κανείς ζώντας δίπλα στο νερό. Ωστόσο, η διαμονή δίπλα στη θάλασσα και τα υδάτινα τοπία έχει επίσης σημαντικά οφέλη για την υγεία. Δείτε πώς η θάλασσα είναι ένας θεραπευτικός τόπος:

  • Αναπνέετε φρέσκο ​​αέρα

Ο αέρας που εκτίθεται στο νερό – και ειδικά το θαλασσινό νερό – φορτίζεται με μια καλή ποσότητα αρνητικών ιόντων, αυτός ο καθαρός αέρας βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει οξυγόνο. Ο καθαρός αέρας είναι γνωστό ότι βοηθά στην ισορρόπηση της σεροτονίνης, μιας ορμόνης που καταπολεμά τα συμπτώματα του άγχους και του στρες. Ο καθαρός αέρας της θάλασσας είναι ξεκάθαρα μια υγιής επιλογή για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Η αυξημένη χαλάρωση και το μειωμένο στρες σημαίνουν με την σειρά τους ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την ανάπτυξη ασθενειών και ανεπιθύμητων εμποδίων στην υγεία, ψυχική και σωματική.

  • Έχει θεραπευτικές δράσεις

Το νερό μπορεί να είναι πολύ θεραπευτικό για μια μεγάλη γκάμα παθήσεων, φυσικών και ψυχικών. Η συμμετοχή σε απλές δραστηριότητες όπως το ψάρεμα ή το περπάτημα μπορεί να μειώσει το άγχος και να καταπολεμήσει τα συμπτώματα του PTSD. Εάν βιώνετε άγχος ή κατάθλιψη, το νερό μπορεί να είναι ένας τόπος θεραπείας για εσάς.

  • Συνδέεται με την μακροζωία

Το να ζεις δίπλα στο νερό μπορεί πραγματικά να προσθέσει επιπλέον υγιείς μέρες στη ζωή σου. Ακόμη και η ελαφριάς έντασης σωματική δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα το περπάτημα κατά μήκος της παραλίας για 20 μόλις λεπτά μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ