Διαμαρτυρίες για ελλείψεις νερού σε χωριά του νοτίου Πηλίου εν μέσω καύσωνα-Τι απαντά η αυτοδιοίκηση


Διαμαρτυρίες κατοίκων χωριών του νοτίου Πηλίου για ελλείψεις νερού εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών- Τι ανέφερε στέλεχος της αυτοδιοίκησης.

Για προβλήματα υδροδότησης σε χωριά του νοτίου Πηλίου εν μέσω καύσωνα, τα οποία αυξάνουν τόσο τον κίνδυνο πυρκαγιάς, όσο και εξάπλωσης του ιού, κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής- με στέλεχος της αυτοδιοίκησης να απαντά πως πρόκειται για φαινόμενα περιορισμένης κλίμακας, τα οποία θα επιλύνονταν σύντομα.

Ειδικότερα, κάτοικοι της Ξινόβρυσης, η οποία φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο, καταγγέλλουν προβλήματα υδροδότησης από το Σαββατοκύριακο, εκφράζοντας παράπονα για έλλειψη ενημέρωσης και υποστηρίζοντας πως αυξάνεται ο κίνδυνος για πυρκαγιά και γίνεται πιο δύσκολη η τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δημήτρης Παρισιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών της δημοτικής ενότητας Αργαλαστής, δήλωσε στο newsbomb.gr πως προβλήματα άρχισαν να σημειώνονται από το βράδυ του Σαββάτου, και οφείλονται στο ότι, όπως είπε, στη λειψυδρία που προκύπτει καθώς έχουν «πέσει» οι πηγές. Ο ίδιος απέδωσε το φαινόμενο στις ανομβρίες των τελευταίων μηνών, υπογραμμίζοντας πως περισσότερο επηρεάζεται η Ξινόβρυση σε σχέση με άλλα χωριά.

«Είναι θέμα της φύσης, δεν υπάρχει πηγαίο νερό, έχει πέσει πολύ λόγω λειψυδρίας» είπε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας πως είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που αναμενόταν να λυθεί μες στο πρωί της Δευτέρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ