Πανεπιστήμια: Ατέλειωτες ουρές, πολύωρες αναμονές και απειλές προς τους υγειονομικούς


«Πλυμμηρίζουν» τα αμφιθέατρα των σχολών από την επιστροφή των φοιτητών στα Πανεπιστήμια 

Μεγάλες ουρές και πολύωρες αναμονές αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως τα αμφιθέατρα της Φιλοσοφικής πλημμυρίζουν από κόσμο, ενώ στο Αριστοτέλειο, όπως ανέφερε η Κοσμητεία, «τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών» που αρνούνται τους ελέγχους.

Λουκέτο στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ εξαιτίας απειλών

Επακόλουθο των παραπάνω ήταν η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με απόφασή της να προχωρά στην αναστολή των μαθημάτων της Πέμπτης στο κεντρικό κτίριο εξαιτίας παρεμπόδισης του έργου των υγειονομικών ελεγκτών.

Συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών σύμφωνα με το ThessToday.gr παρεμπόδιζαν τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη τους ελέγχους στην είσοδο της Σχολής, ασκώντας ακόμη και λεκτική βία αλλά και με απειλές σωματικής βλάβηςπρος τα πρόσωπα των υγειονομικών ελεγκτών.

Ο φόβος για τη διασπορά του κορονοϊού ανάγκασε την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών να λάβει δραστικά μέτρα. Έτσι, για να διασφαλίσει την υγεία των συμμετεχόντων στη διά ζώσης διδασκαλία αποφάσισε την αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση εκείνων που υπονομεύουν την ασφάλεια του υγειονομικού covid πρωτοκόλλου.

Επιστροφή των φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Από τη μεριά του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υποδέχθηκε χθες, τους φοιτητές θέτοντας στη διάθεσή τους νέους, ανακαινισμένους χώρους με σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να τους διευκολύνει στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Στην Τελετή Υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Ιδρύματος χαιρέτισαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Λέσχης Αναπληρωτής Καθηγητής Εμμανουήλ Κρητικός, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Μούρτος, όπως επίσης και ο Συντονιστής των Δράσεων του Προγράμματος Εθελοντισμού του ΟΠΑ, Επίκουρος Καθηγητής Ηλίας Καπουτσής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ