ΗΠΑ CDC: Οι διαταραχές διάθεσης αυξάνουν τον κίνδυνο για σοβαρή COVID-19


ΗΠΑ CDC: Το CDC λέει ότι τα άτομα με ορισμένες παθήσεις ψυχικής υγείας θα μπορούσαν να έχουν υψηλότερο κίνδυνο για πιο σοβαρή COVID-19, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάγκη νοσηλείας, εισαγωγής στη ΜΕΘ ή θανάτου. Ο οργανισμός πρόσθεσε διαταραχές ψυχικής υγείας στην ιστοσελίδα του με καταστάσεις που θα μπορούσαν να θέσουν τους ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο για πιο σοβαρή COVID-19. Ως η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα των ατόμων με ορισμένες ιατρικές παθήσεις είναι οι διαταραχές της διάθεσης που ενώνουν 18 άλλες καταστάσεις ή συμπεριφορές που αυξάνουν τον κίνδυνο του οργανισμού για COVID-19.

Ο κατάλογος κυμαίνεται από καρκίνο έως φυματίωση και περιλαμβάνει άτομα που καπνίζουν, είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, έγκυοι ή ανοσοκατεσταλμένα. Το CDC λέει ότι οποιοσδήποτε διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19 θα πρέπει να συνεργαστεί με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να διαχειριστεί προσεκτικά την κατάστασή του. Επιπλέον, λέει ότι πρέπει να “εμβολιαστείτε για την COVID-19 το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένης της λήψης αναμνηστικών εάν και όταν σας συνιστώνται”.

Οι επικεφαλής της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και 14 άλλων οργανώσεων ψυχικής υγείας χειροκρότησαν τις ενέργειες του CDC. Μια κοινή δήλωση αναφέρει στοιχεία ότι η σχιζοφρένεια ειδικότερα είναι μετά την ηλικία ως παράγοντας κινδύνου για σοβαρή COVID-19. «Αναγνωρίζοντας ότι η σοβαρή ψυχική ασθένεια είναι μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση που συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο για COVID-19, το CDC θα σώσει ζωές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιατρικός Διευθυντής της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Saul Levin, MD, σε δελτίο τύπου.

Δύο μελέτες που δημοσιεύθηκαν φέτος υποστηρίζουν τη σχέση μεταξύ διαταραχών της διάθεσης και υψηλού κινδύνου για σοβαρές εκβάσεις COVID-19. Σε μια μελέτη του Ιανουαρίου στο JAMA Psychiatry, οι ασθενείς με σχιζοφρένεια είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από COVID-19 σε έρευνα που προσαρμόστηκε για άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο, συμπεριλαμβανομένων άλλων ιατρικών καταστάσεων, ηλικίας, φυλής και φύλου.

Σε μια άλλη μελέτη, τον Ιούλιο, που δημοσιεύτηκε επίσης στο JAMA Psychiatry, οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από 21 μελέτες για άτομα με διαταραχές της διάθεσης.

Αυτή η ανασκόπηση και ανάλυση υποστηρίζει επίσης υψηλότερες πιθανότητες νοσηλείας και θανάτου σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ