Καναδάς Δικαστική Απόφαση: Υποχρέωνε χριστιανό πάστορα να ομιλεί δημόσια για την covid σύμφωνα με τους λοιμωξιλόγους


Καναδάς Δικαστική Απόφαση: Καναδός πάστορας συνελήφθη ξανά επειδή αψήφησε τους δρακόντειους κανόνες της COVID Προειδοποίηση πάστορα στους Αμερικανούς: «Εσύ είσαι ο επόμενος» … αν έρθουν για μένα, θα έρθουν και για σένα. Μια Καναδή δικαστής εξέδωσε αναστολή κατά δικαστικής απόφασης που υποχρέωνε έναν χριστιανό πάστορα να επαναλαμβάνει κυβερνητικούς αξιωματούχους υγείας κάθε φορά που μιλούσε δημόσια για την COVID-19 και τα εμβόλια. Η δικαστής Jo’Anne Strekaf του Εφετείου της Αλμπέρτα μπλόκαρε προσωρινά τις κυρώσεις που εκδόθηκαν από το Court of Queen’s Bench, Adam Germain κατά του Πολωνο-Καναδού πάστορα Artur Pawlowski, σύμφωνα με γραπτή απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο Pawlowski έχει προειδοποιήσει τους Αμερικανούς ότι πιστεύει πως η αναγκαστική ομιλία στην οποία έχει υποβληθεί στον Καναδά θα ριζώσει και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν αναμονή μιας ταχείας έφεσης τον Ιούνιο της αρχικής απόφασης του Germain, η δικαστής Jo’Anne Strekaf παρέμεινε επίσης σε μια εντολή που απαγόρευε στον Pawlowski να φύγει από την επαρχία της Αλμπέρτα.

Η απόφαση της Strekaf είναι η τελευταία εξέλιξη στη συνεχιζόμενη διαμάχη του Pawlowski με τις καναδικές αρχές.

Ο πάστορας αντιμετώπισε κατηγορία αστικής περιφρόνησης για την εκτέλεση εκκλησιαστικών λειτουργιών κατά παράβαση δικαστικής απόφασης που απαγόρευε την οργάνωση, την προώθηση ή τη συμμετοχή σε «παράνομη δημόσια συγκέντρωση». Αντιμετώπισε επίσης μια κατηγορία περιφρόνησης επειδή πέταξε ένοπλους αστυνομικούς έξω από το καταφύγιό του όταν προσπάθησαν να το επιθεωρήσουν για συμμόρφωση με την COVID-19 κατά τη διάρκεια μιας πασχαλινής λειτουργίας τον Απρίλιο, κάτι που τράβηξε για πρώτη φορά τη διεθνή προσοχή.

Στις 8 Μαΐου, μια αυτοκινητοπομπή με οχήματα της αστυνομίας του Κάλγκαρι τράβηξε τον Pawlowski και τον αδελφό του για να τους συλλάβουν στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου καθώς επέστρεφαν από την εκκλησία. Έμειναν φυλακισμένοι για τρεις μέρες, «ανεπανόρθωτη ζημιά»

Η Sarah Miller, δικηγόρος του Pawlowski, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η καταναγκαστική συνθήκη ομιλίας του Germain αποτελούσε «ανεπανόρθωτη βλάβη» για τον πελάτη της.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox News Digital, η Μίλερ περιέγραψε τη διάταξη του Germain ως «περίεργη» και «πιθανώς αντισυνταγματική» σύμφωνα με το Τμήμα 2 του Καναδικού Χάρτη Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, που εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης. Εξηγώντας τη συλλογιστική της, η Μίλερ είπε: «Μόλις προειδοποιήσετε την ομιλία σας με πράγματα που δεν πιστεύετε, πώς θα το διορθώσετε εάν γίνει δεκτό το ένδικο μέσο;»

Η απώλεια 18 μηνών δυνητικού χρόνου ταξιδιού είναι επίσης ανεπανόρθωτη, υποστήριξε η Μίλερ. Η Στρέκαφ συμφώνησε, γράφοντας: «Χωρίς να αποφασίσω για το ζήτημα, είμαι ικανοποιημένη που οι αιτούντες απέδειξαν ότι οι ειδικές διατάξεις ομιλίας και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί επηρεάζουν αναμφισβήτητα τα δικαιώματα κινητικότητας και τα δικαιώματά τους στην ελεύθερη έκφραση που εγγυάται ο Χάρτης Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

«Εάν αυτές ακυρωθούν κατόπιν έφεσης, οι βλάβες δεν μπορούν να αποκατασταθούν και ως εκ τούτου αποτελούν ανεπανόρθωτη βλάβη», πρόσθεσε η δικαστής.

Η Μίλερ επαίνεσε την Στρέκαφ που παρέμεινε σε αυτό που περιέγραψε ως «το πιο προσβλητικό» κομμάτι της απόφασης του Ζερμέν. «Έτσι, με αυτή την έννοια, είναι μια νίκη», είπε η Μίλερ.

«Επειδή έχουμε κάποιον που ακούει τα γεγονότα και εφαρμόζει σωστά τον νόμο».

Η Στρέκαφ άφησε στη θέση τους τα έξοδα και τα πρόστιμα των δεκάδων χιλιάδων δολαρίων που επιβλήθηκαν σε βάρος του Παβλόφσκι, καθώς και τις ώρες κοινωφελούς εργασίας που καλείται να εκτελέσει σε έναν εγκεκριμένο από την κυβέρνηση οργανισμό, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τη φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσε και τροφοδοτεί χιλιάδες άστεγους στο Κάλγκαρι κάθε χρόνο.

«Είναι μια επανάληψη της ιστορίας»

Ο Pawlowski είπε στο Fox News Digital ότι η απόφαση της Strekaf είναι η «αρχή» και περιέγραψε τους όρους που του έθεσε ο Germain ως «κατευθείαν από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς».

Τον Οκτώβριο, ο Germain καταδίκασε τον Pawlowski σε 18 μήνες φυλάκιση, μια προϋπόθεση που απαιτούσε από τον πάστορα να απαγγείλει ένα σενάριο που παπαγαλίζει «την πλειοψηφία των ειδικών γιατρών στην Αλμπέρτα» σχετικά με την κοινωνική απόσταση, τη χρήση μάσκας και τα εμβόλια, ακόμη και όταν μιλάει στην εκκλησία.

«Αυτή η αναγκαστική ομιλία -κατευθείαν από τη Σοβιετική Ρωσία ή τη Βόρεια Κορέα- ήταν αντικαναδική, παράνομη και αντιδημοκρατική», είπε ο Pawlowski, ο οποίος είναι χαρούμενος που ένα ανώτερο δικαστήριο έκρινε σκόπιμο να εμποδίσει τη διαταγή.

Ο Ζερμέν είχε επίσης απαγορεύσει στον Παβλόφσκι να φύγει από την επαρχία μετά από ιδιαίτερη αγανάκτηση στην καλοκαιρινή του περιοδεία ομιλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν συναντήθηκε με νομοθέτες και προειδοποίησε το μεγάλο κοινό ότι οι δυτικές κυβερνήσεις μοιάζουν όλο και περισσότερο με το κομμουνιστικό καθεστώς στην Πολωνία από το οποίο έφυγε ως νεαρός.

Όταν ο Pawlowski επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Κάλγκαρι τον Σεπτέμβριο μετά την περιοδεία του, οι τελωνειακοί περίμεναν να του βάλουν χειροπέδες στην άσφαλτο.

Είπε τότε στο Fox News Digital ότι η καναδική συνοριακή αστυνομία κατέσχεσε τα υπάρχοντά του και ότι υπήρχαν στοιχεία ότι είχαν πρόσβαση στον προσωπικό του υπολογιστή.

«Μου δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη από την ελευθερία του λόγου και τις ευκαιρίες που είχαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες να πούμε σε όλον τον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα», είπε ο Pawlowski. “Επειδή πιστεύω πραγματικά ότι ζούμε πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα στον Καναδά αυτή τη στιγμή. Είναι μια επανάληψη της ιστορίας.”

Από την πανδημία, οι εκκλησίες σε όλον τον Καναδά έχουν αντιμετωπίσει φυλακισμένους πάστορες, κλειδωμένες εγκαταστάσεις, υψηλά πρόστιμα και συνεχείς παρεμβάσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τον Ιούνιο, ο γερουσιαστής Josh Hawley, R-Mo., κάλεσε την Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) να εξετάσει το ενδεχόμενο προσθήκης του Καναδά στην ειδική λίστα παρακολούθησης λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πάστορες στη χώρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ