Ηνωμένες Πολιτείες γιατροί: Οι γυναίκες γιατροί εκτιμάται ότι κερδίζουν 2 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα στην καριέρα τους


Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας 40 ετών, οι γυναίκες γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι κερδίζουν 2 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από τους άνδρες γιατρούς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του Health Affairs. Ο Christopher M. Whaley, Ph.D., από την RAND Corporation στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, και οι συνεργάτες του υπολόγισαν τις διαφορές σταδιοδρομίας στο εισόδημα μεταξύ ανδρών και γυναικών χρησιμοποιώντας δεδομένα αποδοχών από 80.342 γιατρούς πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ που συμμετείχαν στην έρευνα κατά τη διάρκεια του 2014 έως το 2019 (74,8% άνδρες και 25,25 γυναίκες). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πιο γρήγορη αύξηση των διαφορών στο ετήσιο εισόδημα μεταξύ ανδρών και γυναικών γιατρών που παρατηρήθηκαν στις προσομοιώσεις σημειώθηκε κατά τα πρώτα χρόνια της πρακτικής άσκησης.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Οι διαφορές στο εισόδημα μεταξύ ανδρών και γυναικών ακαδημαϊκών ιατρών είναι γνωστές. Ωστόσο, οι διαφορές για τους ιατρούς και οι διαφορές σταδιοδρομίας στο εισόδημα δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί επακριβώς. Χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα αποδοχών από 80.342 γιατρούς πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ για να υπολογιστούν οι διαφορές σταδιοδρομίας στο εισόδημα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι διαφορές στο ετήσιο εισόδημα μεταξύ ανδρών και γυναικών γιατρών που παρατηρήθηκαν στις προσομοιώσεις αυξήθηκαν ταχύτερα κατά τα πρώτα χρόνια πρακτικής άσκησης. Κατά τη διάρκεια μιας προσομοιωμένης σταδιοδρομίας σαράντα ετών, οι άνδρες γιατροί κέρδισαν ένα μέσο προσαρμοσμένο ακαθάριστο εισόδημα 8.307.327 $ σε σύγκριση με ένα μέσο όρο 6.263.446 $ για τις γυναίκες ιατρούς – μια απόλυτη προσαρμοσμένη διαφορά 2.043.881 $ και σχετική διαφορά 24,6%.

Συγκεκριμένα, οι διαφορές μεταξύ των φύλων στις αποδοχές σταδιοδρομίας ήταν μεγαλύτερες για τους χειρουργούς (2,5 εκατομμύρια δολάρια διαφορά), ακολουθούμενοι από τους μη χειρουργικούς ειδικούς (διαφορά 1,6 εκατομμύρια δολάρια) και τους γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης (0,9 εκατομμύρια δολάρια διαφορά). Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι κατά τη διάρκεια μιας καριέρας, οι γυναίκες γιατροί στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι κερδίζουν, κατά μέσο όρο, περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από τους άνδρες γιατρούς των ΗΠΑ μετά από προσαρμογή για παράγοντες που μπορεί διαφορετικά να εξηγήσουν τις παρατηρούμενες διαφορές στο εισόδημα, όπως οι ώρες εργασίας, οι κλινικές έσοδα, τύπος πρακτικής και ειδικότητα. “Το μέγεθος αυτών των διαφορών σταδιοδρομίας υποδηλώνει ότι οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις υποκείμενες αιτίες των διαφορών των φύλων στο εισόδημα των γιατρών μπορεί να έχουν μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας τους», γράφουν οι συγγραφείς.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ