Κανάλι MSNBC: Οι θεατές ζητούν συγγνώμη από τη Rachel Maddow για προηγούμενα σχόλια σχετικά με το εμβόλιο COVID


Κανάλι MSNBC: Oι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ζήτησαν συγγνώμη από τη Rachel Maddow και το MSNBC για την επιμονή της φιλελεύθερης οικοδέσποινας τον Μάρτιο ότι το εμβόλιο για την COVID-19 σταματά τον ιό νεκρό στα ίχνη του και αποτρέπει περαιτέρω μετάδοση. «Τώρα γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια λειτουργούν αρκετά καλά ώστε ο ιός σταματά σε κάθε εμβολιασμένο άτομο», είπε η πολιτική σχολιάστρια Maddow στην εκπομπή της το βράδυ της 29ης Μαρτίου 2021.

«Ένα εμβολιασμένο άτομο εκτίθεται στον ιό, ο ιός δεν το μολύνει, ο ιός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το άτομο για να πάει οπουδήποτε αλλού», πρόσθεσε ανασηκώνοντας τους ώμους της. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα εμβολιασμένο άτομο ως οικοδεσπότη για να πάει να πάρει περισσότερους ανθρώπους». Η Rachel Maddow δεν έκανε καμία αναφορά στον Darrell E. Brooks Jr., τον εγκληματία καριέρας που κατηγορείται ότι σκότωσε πολλούς ανθρώπους οργώνοντας το πλήθος, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου τμήματος στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση

Τα εμβόλια, είπε, «θα μας φέρουν στο τέλος».

Ενώ τα εμβόλια για την COVID-19 αποδείχθηκαν αποτελεσματικά κατά των πρώτων στελεχών του κορωνοϊού, η εμφάνιση και η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής όμικρον, ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων, έχει προκαλέσει ανησυχία.

Οι αρχικές μελέτες έδειξαν ότι τα περιστατικά omicron παρουσιάζουν πιο ήπια συμπτώματα από τους προκατόχους τους, αλλά είναι πιο μεταδοτικά.

Υπό το φως της νέας πρόκλησης, η ιατρική κοινότητα προέτρεψε τους Αμερικανούς να λάβουν ώθηση για περαιτέρω προστασία. Εργαστηριακές δοκιμές αποκάλυψαν ότι ενώ δύο δόσεις μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρές για την πρόληψη της μόλυνσης, μια αναμνηστική δόση είτε του εμβολίου Pfizer είτε του Moderna παράγει αντισώματα που καταπολεμούν τον ιό ικανά να αντιμετωπίσουν την όμικρον.

Με τη δήλωση του Μαρτίου της Maddow τώρα υπό αμφισβήτηση, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσαν το MSNBC ότι τα σχόλιά της δεν γερνούσαν καλά.

«Είναι άγριο το πώς δεν υπάρχουν συνέπειες για όλα αυτά τα ψέματα του εμβολίου», έγραψε στο Twitter ο αθλητικός δημοσιογράφος Κλέι Τράβις.

“Αν αναρωτιέστε γιατί πολλοί είναι δύσπιστοι για το “εμβόλιο” της Covid, είναι επειδή θυμούνται τι τους είπαν για το πόσο αποτελεσματικό ήταν το εμβόλιο. Όλα αυτά που λέει η Rachel Maddow εδώ είναι αναληθή.” Περισσότεροι παρατηρητές ζήτησαν συγγνώμη, ή τουλάχιστον ενημέρωση από τον Maddow και το MSNBC.

«Θα ανακαλέσει τη δήλωσή της και θα ζητήσει συγγνώμη;» ρώτησε η παρουσιάστρια του Fox News, Rachel Campos-Duffy.

Το MSNBC δεν απάντησε αμέσως για αίτημα για σχολιασμό

Η συνεχιζόμενη εξάπλωση της όμικρον έχει αποκαλύψει μια έλλειψη στα γρήγορα τεστ COVID-19 στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, οι Νεοϋορκέζοι έχουν δει να στέκονται στην ουρά για ώρες στην Times Square προσπαθώντας να κάνουν τεστ.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι δεν έχει ομοσπονδιακή λύση για την επίλυση της έλλειψης τεστ και περισσότερων ζητημάτων που σχετίζονται με την πανδημία, καλώντας τα μεμονωμένα κράτη να αρχίσουν να αναλαμβάνουν δράση, παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει ένα χρόνο νωρίτερα ότι θα «τερμάτιζε τον ιό».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ