12 Δεκεμβρίου 2025

Ο Νίκος θα είναι πάντα εδώ – Γκράφιτι στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή

Οι φίλοι του έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες τη δημιουργία ενός γκράφιτι με το πρόσωπο του Νίκου, σε τοίχο του κτηρίου που του στέρησε τη ζωή

Ήταν 20 Φεβρουαρίου, όταν μία παρέα νέων παιδιών περπατούσε αμέριμνη επιστρέφοντας στα σπίτια της, χωρίς να γνωρίζει ότι θα άλλαζε όλη τους η ζωή σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Όσα δηλαδή χρειάστηκαν για να πέσει η κολόνα ενός ετοιμόρροπου σπιτιού και να πλακώσει σκοτώνοντας ένα 22χρονο παιδί, τον Χανιώτη φοιτητή, Νίκο Μπιτσάκη.

Οι μέρες πέρασαν, ο αρχικός πόνος και ο θυμός έδωσε τη θέση του στη σκληρή καθημερινότητα και όσο απομακρυνόμαστε από την εκείνη την «δύσκολη» ημερομηνία, τόσο ξεχνάμε. Όχι όμως οι φίλοι του Νίκου (και φυσικά οι γονείς του).

Οι φίλοι του που έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες τη δημιουργία ενός γκράφιτι με το πρόσωπο του Νίκου, σε τοίχο του κτηρίου που του στέρησε τη ζωή.

Πηγή: Larissanet.gr



1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν αναδεικνύεται έτσι η μνήμη του αδικοχαμένου Νίκου Μπιτσάκη, με μια γκράφιτι προσωπογραφία του επάνω σε ένα βρώμικο από γκράφιτι τοίχο δίπλα σε κάδους σκουπιδιών.

    Το γκράφιτι είναι σχεδιασμένο από έναν γκραφιτά που με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν φρόντισε να προβάλλει στα μέσα ενημέρωσης το ψευδώνυμό του (tag-ιά), φορώντας μάλιστα μια ολοκαίνουργια μπλούζα με λογότυπο επιχείρησης της Λάρισας την οποία έτσι διαφημίζει. Ντροπή.

    Οι άγραφοι νόμοι της ανιδιοτέλειας λένε πως τουλάχιστον το γκράφιτι αυτό θα έπρεπε να ήταν ανυπόγραφο επί του τοίχου και επί των μέσων ενημέρωσης.

    Αρκετά, να δοθεί ένα τέλος στις απόπειρες γκραφιτάδων χωρίς ονοματεπώνυμο και χωρίς πρόσωπο (γιατί άραγε;) οι οποίοι χρησιμοποιούν ανάλογα τραγικά γεγονότα προκειμένου και μόνο για την αυτοπροβολή τους και για προσωπικό τους όφελος.

    Να παρέμβουν οι γονείς του Νικόλα για τη διαγραφή του γκράφιτι.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ