Μας απειλούν οι Τούρκοι: Ζητούν «εκκαθαρίσεις» σε ελληνικά νησιά – «Ανήκουν στους Οθωμανούς»


Ακόμα και παρέμβαση του τουρκικού ναυτικού ζητούν οι Τούρκοι – Στα άκρα η προπαγάνδα του τουρκικού καθεστώτος για να κρατά «μεθυσμένο» τον τουρκικό λαό πριν τις εκλογές

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως κάθε φορά που οι Τούρκοι αξιωματούχοι ανοίγουν το στόμα τους, ένας οχετός αλαζονείας, μίσους και ύβρεων ξεχύνεται, επιβεβαιώνοντας το τραγικά χαμηλό τους επίπεδο, την έλλειψη ηθικής, μόρφωσης και στοιχειώδους ευπρέπειας.

Το χάσμα με την Ελλάδα σε επίπεδο πολιτισμού μοιάζει χαοτικό, την ώρα βέβαια που οι Ευρωπαίοι μάς προτρέπουν σε διάλογο και συνομιλίες. Πώς αλήθεια να συνομιλήσεις με νταήδες, τραμπούκους, ανθρώπους που ζητούν με το έτσι θέλω περιοχές που ανήκουν σε άλλα κράτη και απειλούν με εμπόλεμη σύρραξη;

Όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος κοιτάζει μπροστά, η Τουρκία του καθεστώτος Ερντογάν ονειρεύεται την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η πολιτική της στηρίζεται στις ένοπλες απειλές, όπως το casus belli και την απειλητική ρητορική.

Στο πλαίσιο αυτό και οι δηλώσεις πρώην υπουργού της τουρκικής κυβέρνησης για «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» σε ελληνικά νησιά. Ο Μασούμ Τουρκέρ, υπουργός Επικρατείας το 2002 επί κυβερνήσεως Μπουλέντ Ετσεβίτ, μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, τάσσεται ακόμη και υπέρ του πολέμου με την Ελλάδα, αρκεί να «τηρηθεί» η Συνθήκη της Λωζάνης.

«Σε κάποια από αυτά τα νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί», επισημαίνει ο Τουρκέρ.
Ερωτηθείς αν μιλά για τα νησιά που όπως λέει η Τουρκία πρέπει να έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς, ο ίδιος απάντησε: «Ναι ψυχή μου, ξέρουμε πώς παραχωρήθηκαν τα νησιά εκείνα στην συνθήκη της Λωζάνης».

«Μα κύριε Μασούμ, αυτό που λέτε όμως σημαίνει πόλεμος», του απάντησαν. «Δεν είναι πόλεμος κύριέ μου. Αλλά αν χρειαστεί και πόλεμος ας γίνει, ναι αν είναι να γίνει πόλεμος ας γίνει για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας από την συνθήκη της Λωζάνης».

Παράλληλα και τα τουρκικά ΜΜΕ στοχοποιούν τα ελληνικά νησιά.

Σε ρεπορτάζ της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης αναφέρθηκε ότι «τα νησιά του Αιγαίου είχαν παραχωρηθεί στην Ιταλία για να επιστραφούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

«Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα. Το 1912 παραχωρήθηκαν στην Ιταλία υπό τον όρο της επιστροφής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1923 επιβλήθηκε να είναι υπό το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και μετά τον Β᾽Παγκόσμιο Πόλεμο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Το 2021,η στρατιωτικοποίηση των νησιών επιταχύνθηκε. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είναι μόνη. οι ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος της Τουρκίας, ξεκίνησε να τοποθετεί οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου Έτσι δέκα είναι ο αριθμός των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα.»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ