Θεοδωρίδου: 4η δόση για τους 60+ και εξατομικευμένος εμβολιασμός για τους 30 άνω [vid]


Κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης ενημέρωσης (30/6) για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι στις 3/5 η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε συστήσει τον εμβολιασμό με 4η δοση για άτομα 70+ και όσους διαμένουν σε οίκους ευγηρίας. Παράλληλα, άτομα άνω των 60 ετών, ειδικά όσα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να κάνουν την 2η αναμνηστική δόση, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Σήμερα, λόγω της αυξημένης ανοσοδιαφυγής του ιού και της χαλάρωσης των μέτρων, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, εξήγησε η καθηγήτρια, σημειώνοντας ωστόσο, πως λόγω του εμβολιασμού η νόσηση είναι ηπιότερη. Λαμβάνοντας υπόψιν της τα επιδημιολογικά δεδομένα της επιδημίας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως ανέφερε η κα Θεοδωρίδου, συνιστά την 4η δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών, διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας, άτομα άνω των 60 ετών και ιδιαίτερα όσους έχουν σοβαρά νοσήματα, με σκοπό να μειωθεί ο κίνδυνος των νοσηλειών.

Αναφορικά με τα άτομα γενικού πληθυσμού – κάτω των 60 ετών, η Επιτροπή επισημαίνει ότι τα οφέλη μιας 4ης δόσης είναι πιθανώς περιορισμένα. Ωστόσο εισηγείται την δυνατότητα εξατομικευμένου εμβολιασμού εφόσον το επιλέξουν, κατέληξε η καθηγήτρια.

Ακολουθεί το βίντεο της ενημέρωσης:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ