Πράσινα μάτια: Τι σκιές να προτιμήσετε για να φωτίσετε το πρόσωπό σας;


Οι σκιές ματιών είναι διαθέσιμες σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, επομένως η εύρεση της σωστής χρωματικής παλέτας για το χρώμα των ματιών σας απαιτεί χρόνο και υπομονή. Ως γενικός κανόνας, επιλέξτε επιλογές στον τροχό χρωμάτων—ένα κυκλικό διάγραμμα που απεικονίζει τις σχέσεις μεταξύ των διαφορετικών χρωμάτων—που αντιτίθενται στο χρώμα των ματιών σας για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη οπτική αντίθεση. Για παράδειγμα, οι πιο ζεστοί τόνοι, όπως οι αποχρώσεις του χρυσού, του καφέ, του μπορντό και του ροζ, είναι μια δυναμική έμφαση για τα πράσινα μάτια, καθώς αντιτίθενται στο πράσινο στον χρωματικό κύκλο.

3 Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε σκιά ματιών για πράσινα μάτια

Οι σκιές ματιών είναι διαθέσιμες σε σκόνη και κρέμα. Όπως και άλλα προϊόντα μακιγιάζ, είναι καλύτερο να επιμείνετε σε μια υφή όταν τοποθετείτε πολλά προϊόντα για απρόσκοπτη εμφάνιση. Αφού επιλέξετε την προτιμώμενη υφή σκιάς ματιών, λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες πριν επιλέξετε μια παλέτα σκιών:

1. Χρώμα ματιών: Διαφορετικά χρώματα σκιάς ματιών μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση του χρώματος των ματιών σας. Τα πιο σκούρα πράσινα μάτια συνδυάζονται καλά με πιο ζεστούς τόνους γιατί αυτά τα χρώματα φωτίζουν το μάτι. Τα ανοιχτά πράσινα μάτια συνδυάζονται καλύτερα με πιο ψυχρούς τόνους, όπως λιλά, ασημί και γκρι.

2. Τόνος του δέρματος: Ο τόνος του δέρματος αναφέρεται στο χρώμα του δέρματός σας και ο υποτόνος είναι η απόχρωση μέσα σε αυτό το χρώμα, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σας. Υπάρχουν τρεις τύποι υποτόνων: ζεστός, ψυχρός και ουδέτερος. Για τόνους δέρματος με πιο δροσερή απόχρωση, επιλέξτε μια σκιά ματιών σε ταμπά ή ιβουάρ ως βάση μείγματος. Για πιο ζεστούς τόνους δέρματος, χρησιμοποιήστε ροζ ή καφέ αποχρώσεις, όπως μοβ ή μπεζ. Τα άτομα με ουδέτερους τόνους δέρματος μπορούν να παίξουν με έναν συνδυασμό αυτών των χρωμάτων για να δημιουργήσουν μια εμφάνιση που φαίνεται πιο φυσική. Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τον τόνο του δέρματός σας.

3. Χρώμα μαλλιών: Όπως και ο τόνος του δέρματος, το χρώμα των μαλλιών θα πρέπει επίσης να επηρεάζει την επιλογή της παλέτας σκιών σας. Για παράδειγμα, τα πράσινα μάτια σκάνε στα κόκκινα μαλλιά, έτσι μια φυσική παλέτα σκιών μπορεί να κάνει το πράσινο χρώμα πιο εμφανές. Χρησιμοποιήστε πιο ψυχρούς τόνους σκιάς για πιο σκούρα μαλλιά και πιο ζεστούς τόνους σκιάς για πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά.

4. Χρώματα για σκιές ματιών για να κάνουν τα πράσινα μάτια να αναδυθούν. Ενώ τα περισσότερα χρώματα σκιάς ματιών λειτουργούν με πράσινα μάτια, οι αποχρώσεις με ζεστούς τόνους συμπληρώνουν τις φυσικές κίτρινες ή χρυσές αποχρώσεις ορισμένων ματιών. Χρησιμοποιήστε πιο φωτεινές αποχρώσεις για τολμηρή εμφάνιση και απαλές αποχρώσεις για μια φυσική εμφάνιση. Εδώ είναι μερικά χρώματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  •  Κόκκινες αποχρώσεις: Το κόκκινο είναι ακριβώς απέναντι από το πράσινο στον χρωματικό τροχό, επομένως οποιαδήποτε παλέτα σκιών με κόκκινες αποχρώσεις, όπως το βυσσινί, το κοραλί-πορτοκαλί ή το ροζ-κόκκινο, θα τονίσει τα πράσινα μάτια. Το ροζ χρυσό είναι επίσης μια καλή επιλογή επειδή ο ελαφρώς κόκκινος τόνος αυτής της χρυσής απόχρωσης επιτρέπει στα πράσινα μάτια να λαμπυρίζουν.
  • Χάλκινο ή μπρονζέ: Όπως οι σκιές ματιών με κόκκινους υποτόνους, οι χάλκινες και οι χάλκινες σκιές ματιών αναδεικνύουν τις χρυσές χρωστικές στα πράσινα μάτια. Μπορείτε να φοράτε μια ελαφριά χάλκινη σκιά ματιών όλη την ημέρα για φυσική εμφάνιση και μετάβαση σε βραδινή εμφάνιση προσθέτοντας μια χρυσή σκιά ματιών στο επάνω μέρος της γραμμής των βλεφαρίδων.
  • Μωβ αποχρώσεις: Οι μοβ αποχρώσεις τονίζουν τις χρυσές ή κίτρινες κηλίδες που βρίσκονται σε μερικά πράσινα μάτια. Η χρήση ανοιχτό μωβ σκιά ματιών, είτε λεβάντας είτε λιλά, μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό αλλά διακριτικό βλέμμα ημέρας, ενώ τα πιο σκούρα μωβ, όπως το βιολετί, το δαμάσκηνο ή το ματζέντα, είναι ιδανικά για μια βραδινή εμφάνιση. Σκεφτείτε να σκουπίσετε την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων με μια σκούρα μοβ απόχρωση για πιο δραματικό μάτι.

  • Ασημί τόνοι: Δεν έχουν όλα τα πράσινα μάτια κίτρινο ή χρυσό υποτόνο. Για πράσινα μάτια με φυσικό ψυχρό τόνο, σκεφτείτε να αναμίξετε ασημί και γκρι σκιές για να τονίσετε τους μπλε ή γκρι τόνους στο χρώμα των ματιών σας. Μείνετε σε μια ματ ασημί απόχρωση για την ημέρα και προσθέστε ένα αστραφτερό ασημί στρώμα για μια εντυπωσιακή νυχτερινή εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε ασημί σκιά ματιών στο smokey eye look σας συνδυάζοντας ασημί σκιές με σκούρες γκρι και μαύρες σκιές ματιών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ