9 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αντιμετώπισης Καρκίνου


Ως μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στον κόσμο, ο καρκίνος έχει προκαλέσει όλεθρο στους ανθρώπους εδώ και αιώνες. Αλλά τώρα είναι η ώρα να αντεπιτεθούμε προς τιμήν της Ημέρας του Stand Up to Cancer!

Ιστορία του Stand Up to Cancer Day

Δυστυχώς, ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Αν και μπορεί να υπήρχε από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, η πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση προέρχεται από την αρχαία Αίγυπτο. Η υπόθεση είναι γραμμένη σε έναν πάπυρο του 1500 π.Χ. και περιγράφει μια γυναίκα με όγκο στο στήθος που πιθανότατα ήταν καρκινικός. Καθώς η ιατρική συνεχίζει να εξελίσσεται στη σύγχρονη εποχή, η εύρεση μιας θεραπείας για διάφορους τύπους καρκίνου ήταν συχνά θέμα έρευνας. Καθώς οι θεραπείες συνεχίζουν να προχωρούν, όπως η ακτινολογία, η χημειοθεραπεία, η ανοσολογία και άλλα, η ελπίδα για όσους έχουν καρκίνο συνεχίζει να βελτιώνεται.

Πολλές έρευνες έχουν γίνει για την κατανόηση του τι προκαλεί διάφορους τύπους καρκίνου, καθώς και για την εκμάθηση των δεικτών έγκαιρης διάγνωσης, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ενεργούν προληπτικά. Αυτό περιλαμβάνει εκστρατείες για τη μείωση του καρκίνου του πνεύμονα με την ενθάρρυνση των ανθρώπων να σταματήσουν το κάπνισμα, τη μείωση του καρκίνου του μαστού με μαστογραφικές εξετάσεις και την έγκαιρη σύλληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου με την προώθηση πρώιμων κολονοσκοπήσεων. Αλλά ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι επιστήμονες και η ιατρική κοινότητα μπορούν να συνεχίσουν την έρευνά τους είναι εάν έχουν την οικονομική υποστήριξη για να το κάνουν. Και εκεί έρχεται η Ημέρα του Stand Up to Cancer.

Το 2007, η οργάνωση Stand Up to Cancer ιδρύθηκε από πολλές γυναίκες των οποίων η ζωή είχε επηρεαστεί από τον καρκίνο. Μία από τις πιο γνωστές ιδρυτές είναι η Katie Couric από το NBC’s Today Show, της οποίας ο σύζυγος πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου το 1998. Μέχρι το 2021, το Stand Up to Cancer είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 746 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα για τον καρκίνο και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται. Όχι μόνο έχει συγκεντρώσει χρήματα, αλλά έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 2.000 για τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου. Σκοπός είναι αυτοί οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες να συνεργαστούν σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η θέση του καρκίνου ως η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ