Αποκάλυψη: Το ΝΑΤΟ σχεδίαζε παρέμβαση στη Ρωσία από το 2015


Ρωσία: Έγγραφο που δημοσιεύει το Nordic Monitor αποκαλύπτει πως ήδη από το 2015 υπήρχαν πληροφορίες για παρέμβαση του ΝΑΤΟ 

Μια αποκάλυψη του Nordic Monitor για τα προβλήματα του στρατού στην Τουρκία φαίνεται πως κρύβει μια ακόμα μεγαλύτερη αποκάλυψη για τους λόγους του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουρκικές δυνάμεις, το δημοσίευμα που στηρίζεται σε εμπιστευτική έκθεση ανώτατων αξιωματικών της Τουρκίας περιγράφει και τις μελλοντικές ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν.

Και ενώ αναφέρεται σε πιθανή ανάπτυξη δυνάμεων στον Έβρο και την Συρία, γράφει και για εμπλοκή μέσω ΝΑΤΟ στη Ρωσία.

«Το ΝΑΤΟ μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω τη Ρωσία και να απαιτήσει από την Τουρκία να δεσμεύσει δυνάμεις σε διάφορα επίπεδα, ενώ ο στρατός μπορεί να κληθεί να παράσχει εκπαιδευτικά προγράμματα σε περισσότερες ξένες χώρες» γράφουν οι αξιωματούχοι προετοιμάζοντας το έδαφος για την πολιτική ηγεσία που θα πρέπει να λάβει αποφάσεις.

Αυτό όμως που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι ο χρόνος σύνταξης της έκθεσης. Αν και αυτή δεν αναφέρεται ξεκάθαρα, μια σημείωση ότι οι προτάσεις θα υποβληθούν στη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου αποκαλύπτει πως η έκθεση έχει συνταχθεί πριν το καλοκαίρι του 2015, επτά χρόνια δηλαδή προτού δημιουργηθεί η έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία που οδήγησε στον πόλεμο με την Ρωσία.

Η αποκάλυψη αυτή δίνει άλλη διάσταση σε δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν τον Φεβρουάριο ο οποίος υποστήριξε πως η συμμαχία «έριξε» τη Ρωσία υποσχόμενοι κάποτε ότι δεν θα προωθήσουν τις υποδομές του ΝΑΤΟ προς ανατολάς ούτε κατά μία ίντσα.

«Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να εξηγήσω την λογική της δικής μας συμπεριφοράς και των δικών μας προτάσεων (για τις εγγυήσεις ασφαλείας): όπως είναι γνωστό μας είχαν δοθεί υποσχέσεις ότι δεν θα προωθήσουν τις υποδομές του ΝΑΤΟ προς ανατολάς ούτε κατά μία ίντσα, αυτό το γνωρίζουν όλοι», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Σήμερα βλέπουμε πού βρίσκεται το ΝΑΤΟ, στην Πολωνία, τη Ρουμανία, τις χώρες της Βαλτικής. Άλλα είπαν, άλλα έκαναν. Και όπως λέει ο λαός, μας ‘έριξαν’, δηλαδή απλά μας εξαπάτησαν», δήλωσε ο Πούτιν.

Και εξήγησε χαρακτηριστικά: «Ας υποθέσουμε ότι η Ουκρανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ξεκινά αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Υποτίθεται ότι πρέπει να πάμε σε πόλεμο με το μπλοκ του ΝΑΤΟ; Το έχει σκεφτεί κανείς αυτό; Προφανώς όχι».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ